Merhaba, yaptığım bu denemeyi yazıya dökmek için bu konuyu açmış bulunmaktayım. Steam'in TL'yi kaldırıp dolar üzerinden hesaplanan META bölgesi sistemine geçeceği vakit, elimdeki ₺30'yi feda edip bir yatırım denemesi yapmak istedim. Halihazırda Türk Lirası'na uygun fiyat sunan oyunları satın almış olduğumdan bu ufak miktardaki parayı kar elde etmeye çalışmaktan çok merakımı gidermek için harcamaya karar verdim, çünkü gerçekten kar edilebilir mi diye epey merak ediyordum.
Bunun sonucunda, geçiş tarihi yaklaştığından ötürü biraz da aceleyle ₺0.03 ila ₺0.12'den 920 adet CS:GO silah stickerları satın aldım, +50 adet PUBG kasası da aldım ancak kayda değer değil dolara geçişin ardından da hepsini satışa koydum.
Evet, sonuç olarak stokları eritemediğim için bir bakıma elimde patlamış oldu, neredeyse üç yıl olacak ve 970 öğenin yalnızca 410 adeti satıldı; ancak öbür taraftan bu satış miktarı bana $0.01'dan ₺160 olarak geri döndü. Stokları eritemememdeki asıl sorun, CS:GO'nun pazarını hiç araştırmamış olmamdı. O vakitte TF2 itemi aldım mı hatırlamıyorum ancak almış olsaydım birinci yılın sonunda muhtemelen aldıklarımı eritmiş olurdum ancak hızlı alım yapmak için CS'ye yönelmiştim o vakit.
O zamanlar o kadar ucuz kasalar var mı hatırlamıyorum ancak sanırsam tarih yaklaştığı için kolaya kaçmıştım, tek seferde 150 sticker siparişi geçebiliyorken aynı miktarı kasa için yapmaya kalksam 10 işlem yapmam gerekirdi muhtelemen.