Kural 29 tam olarak neleri kapsar?

Makaleler
3
Kural 29'un açıklaması bu şekilde:

Dini veya siyasi mesaj veren avatarlar, profil imzalarının yanında Techolay logosu kullanan avatarlar da silinecektir. Aşırı dikkat çeken, rahatsız edici GIF avatarlar da silinebilir.

Benim merak ettiğim kısım, dini veya siyasi mesaj veren avatarlarda. Tam olarak bu dini veya siyasi mesaj veren avatar ne demek?

Bir siyasi parti ya da ideolojinin simgelerini içeren her türden avatar buna kesinlikle girer benim bildiğim. Tabii bu bahsettiklerim haricinde, ülke bayrakları ve siyasi kişilikler/ülke liderleri de siyasi bir varlığı temsil eder. Sonuçta bayraklar ülkelerin siyasi varlıklarının bir sembolüdür. Ülke liderleri de bir ülkenin siyasi varlıklarının baş temsilcisidir. Kendim de bu tür şeyleri profile bazen koyduğum için (Ülke lideri, ülke bayrağı vs.) Ceza yememek amaçlı bu kuralın tam tanımını merak ettim. Ona göre dikkat edeceğim. Moderasyon üyelerinden birisi açıklık getirirse memnun olurum.

Siyasi parti ya da ideoloji konusunda haklısınız, onları oluşturan herhangi bir profil fotoğrafını koymanıza izin veremeyiz. Gündelik hayattan örnek vermem gerekirse şu an ülkemizde birçok parti var. Az önce açtım tüm partilerin listesini ve mesela gözüme LDP takıldı. Sırf bu parti yunus simgesini kullandığı için profillere yunus koymayı engelleyecek miyiz? Hayır.

Yine de bir şekilde yunus ile siyasi bir mesaj iletmek mümkünse ve bu siyasi içeriğe yönelik bir fotoğraf varsa bunu kaldırırız. Bayrak konusunda da ideolojik düşünceleri yansıtan bayraklar kullanılmaması yeterli. Ülke bayrağı problem yaratmaz mesela.

Siyasi parti ya da ideoloji konusunda haklısınız, onları oluşturan herhangi bir profil fotoğrafını koymanıza izin veremeyiz. Gündelik hayattan örnek vermem gerekirse şu an ülkemizde birçok parti var. Az önce açtım tüm partilerin listesini ve mesela gözüme LDP takıldı. Sırf bu parti yunus simgesini kullandığı için profillere yunus koymayı engelleyecek miyiz? Hayır.

Yine de bir şekilde yunus ile siyasi bir mesaj iletmek mümkünse ve bu siyasi içeriğe yönelik bir fotoğraf varsa bunu kaldırırız. Bayrak konusunda da ideolojik düşünceleri yansıtan bayraklar kullanılmaması yeterli. Ülke bayrağı problem yaratmaz mesela.
Anlıyorum. Mesela LDP örneğini çok iyi vermişsiniz. Hayvan olan yunusun fotoğrafı kullanılarak siyasi bir mesaj iletiliyorsa inanılmaz olur mesela. Direkt olarak siyasi logo, siyasi parti bayrağı, siyasi ideolojinin simgesi gibi şeylerin kullanımı bu kuralı kapsıyor anladığım kadarıyla. Ülke bayrağı, tarihi kişilerin kullanımı gibi kullanımlar sorun teşkil etmiyor. Teşekkür ederim açıklamanız için.

@Enes3078 nasıl yani, ben şimdi kapak fotoğrafıma anime kızları ile Kılıçdaroğlu koyamayacak mıyım?

Aslına bakacak olursanız onu da dilerseniz koyabilirsiniz. Yine de sorumluluk size ait. Kullandığınız fotoğraf sahibi size dilediği davayı açabilir. Gerçek olmayan bir görsel neticede o, biz oturup bunun için uyarı atmayız.

Nazi sembollü bir avatar koymak mesela mesaj verir. IŞİD bayrağı, El-Kaide bayrağı, PKK vs. vs... Bunlar uygun değil ve kanunen de yasak. Bu ve bu tarz şeylerden bahsediliyor.
Adam TR'de yaşamasa ona suç değilse bile avatarında PKK bayrağı olan birini görmek isteyeceğimizi sanmıyorum.

Yani diyor ki LGHDTV bayrağı gibi, Sovyet bayrağı gibi, Nazi bayrağı gibi ideoloji ve/veya ideolojilerle eşleşmiş bayrakları koyamazsın, Fransa bayrağı, Türk bayrağı, Nijerya bayrağı falan koyabilirsin. En azından ben bunu çıkardım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt