Kur'an neden sadece Arap Yarımadası'nı kapsıyordu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6447
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    neden
Ortadoguda yasayan insanlara gonderildi.
Genel olarak OK bir yazı olsa da burası hatalı. Kur'an evrensel bir kitaptır. Tüm insanlığa gönderildi. Arap Yarımadası'nda yayılsa da elçilerle Dünya'ya açıldı.

Yanlış demedim çünkü demek istediğini anladım. Sadece başkası bu cümleden dolayı eğip büker.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar aklıma takılan bir soru var.
Kur'an neden sadece Arap yarım adasını kapsıyordu? Kur'an ayetlerinde sünnet geçiyor mu?
Kur’an’ın Arap Yarımadası’nı kapsaması, tamamen o dönemdeki coğrafi, sosyal ve kültürel gerçeklerle alakalı. Peygamber, zaten Arap bir toplumun içindeydi ve Kur’an’ın mesajı öncelikli olarak onların sorunlarını çözmek için geldi. Daha evrensel bir metin olsaydı, muhtemelen farklı kültürlere de hitap eden daha genel ifadeler içerirdi. Ama sonuçta bir insanın yaşadığı dönemin ötesine geçmesi zor.

Kur'an neden sadece Arap yarım adasını kapsıyordu?

Kuran sadece Arap yarımadasını kapsamıyor. Kitabın içinde kültürel ve genel hükümler ayrılığı söz konusu. Tarihsel mevzular, o toplumla ilgili lakin bir de geneli kapsayanlar da mevcut ki bu da derin düşünmeyi gerektiriyor.

Hadisleri inkar etmek İslam'ı moderniteye yedirme girişimidir

Burada da bir orta yol mevcut. Hadisler Kuran ile çelişiyorsa, Kuran esastır.

Kuran'ı fikrimize uydurmaktan ziyade aslın anlamını aramak gerekir.

Son düzenleme:
Baska yerleri barindirmasini gerektiren bir durum yok. Ahiret ve tum evren hakkinda bir seyler soyleyen kitap ancak buyuk kısmı orta Dogu'da geciyor cunku orta Dogu'da yasayan insanlara gonderildi. Oradaki insanlarin yaptiklari uzerinden bizlere bir seyler anlatiyor.

Evrensel olduğunu söyleyen bir kitabın başka yerleri barındırmasına gerek olmadığını söylüyorsanız bu Kuran'ın sadece Orta Doğu'da yaşayanlar için geçerli olduğu anlamına gelir.

Kur'an neden sadece Arap yarım adasını kapsıyordu?

Tamamen olay tarihsel. Tüm bu semavi dinler sümer mitolojisine dayanıyor ve gitgide eklenerek, gelişerek bu süreç günümüze kuran olarak geliyor.

Son düzenleme:
Malezya, Endonezya gibi birkaç ülke haricinde İslam, Emevi ve Abbasilerin kılıç politikalarıyla milleti kese kese yayılmıştır.

Kuran sadece Arap yarımadasını kapsamıyor. Kitabın içinde kültürel ve genel hükümler ayrılığı söz konusu. Tarihsel mevzular, o toplumla ilgili lakin bir de geneli kapsayanlar da mevcut ki bu da derin düşünmeyi gerektiriyor.
Kur'an, sadece Arap Yarımadası'nı kapsamaktadır. Oranın kültürü ve geleneklerini yansıtmaktadır. He ama dersen ki, Müslümanlar dünyayı ele geçirince bu "evrensel" olacak, tamam, buna katılırım.

Müslümanlar dünyayı ele geçirince bu "evrensel" olacak, tamam, buna katılırım.

Bunun dinin yayılması ile bir ilgisi yok ki içeriğinde gayet basit ve her toplum tarafından kabul görmüş; zalim olmamak, hakkı gözetmek, rüşvet, iftira, yalan vesaire gibi direkt sakınılmasi gerekenler dile getirilmektedir.

Ayrıca her şeyin çalişmanın karşılıği sonunda elde edilebileceğine dair isaretler (emek ve değer konusu) ve mallar konusunda yapılmasi gerekenler, gibi yine çoğunluğa hitap eden hükümler de mevcuttur.

Bu ve benzeri örnekler bulunabilirken, evrensellikten uzaktır denmesi pek de doğru değil.

Son düzenleme:
Bu ve benzeri örnekler bulunabilirken, evrensellikten uzaktır denmesi pek de doğru değil.
Adam öldürmek, hırsızlık, tecavüz gibi "3 büyükler" olarak nitelendirdiğim eylemleri, "nesnel olarak da kötüdür." diyerek bunların din olsun, olmasın kötü olduğunu açıklamıştım.

Senin ve inandığın kutsal kitabının bahsettiği bu tarz durumlardır. Bu durumlar, her zaman her yerde her bireye göre kötü olmak zorundadır. Önemli olan, bütün metnin bunu desteklemesidir.

Örneğin, M.Ö. 200'lü yıllarda yaşamış Kral Ashoka'nın fermanlarında köleliğin kaldırılması vardır. İslam'ı yaşayan ülkelerin çoğunda 1900 lü, en sonuncusu 1950'li yıllardan sonra sona ermiştir. Ve hâlâ gizliden gizliye bunu sürdüren ülkeler var Arabistan gibi...

Diyeceksin ki, "ee, Avrupa'da yaptı." Tabi ki de.. Onları savunmuyorum. Hepsi ikiyüzlü bana göre. (İsrail-Filistin, Rusya-Ukrayna savaşları net açıklıyor.) Ama şu an onlar, dini bir reform içerisinde ve herhangi bir dini doktrini, kanunlarında öne sürmüyorlar.

Evrensellik, İnsan Hakları Bildirisi'dir, dini metinler değil.

Evrensel olduğunu söyleyen bir kitabın başka yerleri barındırmasına gerek olmadığını söylüyorsanız bu Kuran'ın sadece Orta Doğu'da yaşayanlar için geçerli olduğu anlamına gelir.

Boyle dusunecek bir mantiga sahipseniz ne desem bos zaten. Kokten hatalisin. Evrenselin kelime anlamini bilmiyorsun. Kuran'in ne oldugunu bilmiyorsun. Bir sey laf atabilmek icin once onu iyice arastirman gerekir.

Boyle dusunecek bir mantiga sahipseniz ne desem bos zaten. Kokten hatalisin. Evrenselin kelime anlamini bilmiyorsun. Kuran'in ne oldugunu bilmiyorsun. Bir sey laf atabilmek icin once onu iyice arastirman gerekir.
Kuran'ın mealini farklı meallere de bakarak araştırarak okudum öncelikle. Öylesin, böylesin, hatalısın, bilmiyorsun gibi şeyler söyleyerek beni yermeye çalışıyorsun. Sunduğum argümana herhangi bir argümanla cevap veremiyorsun. Varsa hatalı olduğum bir yer doğrusunu açıklayabilirsin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt