Çözüldü Kurulu olan Windows'un ISO kalıbı nasıl alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba, kendi Windows ISO'muzu alabiliyor muyuz? Lazım da
Evet. İlk önce bir USB alıp içine Hiren's BootCD PE ISO'sunu Rufus gibi bir programla yazdırıyorsunuz. Bunu yaptıktan sonra en az 7-8 GB'lik bir alanı Disk Yönetimi'nden ayırıyorsunuz.

Sonra da C:\Windows\system32\sysprep.exe'yi çalıştırıp OOBE ve Bilgisayarı Kapat (Shutdown) seçeneklerini seçip ilerliyorsunuz. Ondan sonra bilgisayarı USB'den boot edip Windows'un olduğu konumu belirliyorsunuz.

Komut İstemi'ni açıp "dism /capture-image /ImageFile:"D:\install.wim" /CaptureDir:C:\ /Name:Win7Programli /compress:max komutunu yazıyorsunuz. D: yerine 7-8 GB'lik boş yerin harfini, C: yerine ise kopyalayacağınız Windows bölümünün harfini yazacaksınız.
Yanlış bilgi: Bu yöntem, Microsoft tarafından hazırlanmış ISO kalıbını indirir. Bu yöntem ile sistemde çalışan işletim sisteminin ISO kalıbı alınamaz.
Evet, kendi Windows ISO'nuzu oluşturabilirsiniz. Microsoft, Medya Oluşturma Aracı adında resmi bir araç sunmaktadır. Bu araç ile Windows 10 ve 11 için ISO dosyaları oluşturabilir ve USB kurulum medyası oluşturabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır öyle değil mesela ben şu an kullandığım Windows'u ISO almak istiyorum olur mu?

Mesajlar neden silindi?

Yanlış bilgi: Bu yöntem, Microsoft tarafından hazırlanmış ISO kalıbını indirir. Bu yöntem ile sistemde çalışan işletim sisteminin ISO kalıbı alınamaz.
Evet. İlk önce bir USB alıp içine Hiren's BootCD PE ISO'sunu Rufus gibi bir programla yazdırıyorsunuz. Bunu yaptıktan sonra en az 7-8 GB'lik bir alanı Disk Yönetimi'nden ayırıyorsunuz.

Sonra da C:\Windows\system32\sysprep.exe'yi çalıştırıp OOBE ve Bilgisayarı Kapat (Shutdown) seçeneklerini seçip ilerliyorsunuz. Ondan sonra bilgisayarı USB'den boot edip Windows'un olduğu konumu belirliyorsunuz.

Komut İstemi'ni açıp "dism /capture-image /ImageFile:"D:\install.wim" /CaptureDir:C:\ /Name:Win7Programli /compress:max komutunu yazıyorsunuz. D: yerine 7-8 GB'lik boş yerin harfini, C: yerine ise kopyalayacağınız Windows bölümünün harfini yazacaksınız.

Çözüm
Başka bir yolu yokmu NTLite ile felan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…