Valla arsız bir tane kurye çocuklara hastalık taşımak zorunda mıyım diye annem nöbetçiyken siparişini teslim etmemiş.
Böyle tipin konulmasını destekliyorum.

Tüm saygım yerle bir oldu bu kuryelere.
İşte genelleme yapmanız çok yanlış. Kardeşim üstünden örnek vermeyi de geçiyorum. Ben çok zor durumda iken hiç tanımadığım bir kuryenin bana yardımcı olduğunu bile bilirim ben.

Kolay değilse çalışmayacaklar o zaman. Hangi iş kolay? İnşaattaki insanlar kuryeler kadar ağlamıyor.

Yok ya, senin veya başkalarının keyfine göre mi sipariş edecek insanlar? Boş konuşmuşsunuz.

Hakkın yok genelleme yapmağa. Şikayetçi misin? Git sen çalış onların yerine, ya da başka iş ver.

Para sorunları bitmiyor öyle mi? Her kurye şu kadar kazanıyorum diye hava atıyor yeme beni. Madem çok zorlarına gidiyor, başka işe yönelsinler o zaman. Biz kullanıcılar olarak bu hizmetten yararlanıyoruz. Bizim sayemizde para kazanıyorlar bir de bize ne yapacağımızı söylemeye hakları yok. Yağmurda ben çıkmayayım diye sen kuryesin zaten. Seni yağmurda aramicaksam sen niye para kazanıyorsun o zaman?

Aynen öyle. Sanki çok mağdur çok mahzunlar da bir de bizden hoşgörü bekliyorlar. Siz ne kadar hoşgörülüsünüz bize karşı da bizden bekliyorsunuz. Trafiği tehlikeye atmaları zaten apayrı bir dert. Müşteriye olan tavırları da çok kötü. Yanlış girilen siparişleri yerken falan çok keyifli videolar paylaşıyorlar ama en ufak siparişte ağlıyorlar.

Biri hava atıyor diye mi bütün kuryelere söz deme hakkın yok. 2-cisi iş beğenmeyen varsa git sen iş ver beğensinler.

@16787 @Thanos Boş konuşmuşsunuz.

Valla arsız bir tane kurye çocuklara hastalık taşımak zorunda mıyım diye annem nöbetçiyken siparişini teslim etmemiş.
Madem hastalık taşımak istemiyorsun o zaman hasta olduğunda hastaneye gelmeyeceksin.
Kendisini önemli biri zannediyor hırbo. Bu olaydan sonra lokanta sahibi onu kovmuş, inşallah hastaneler tarafından sınanır.
Tüm saygım yerle bir oldu bu kuryelere.
Biri bunu yaptı diye bütün kuryelere kin beslemenize gerek yok.

Son düzenleme:
Ülkede genel olarak birkaç meslek grubu var çok ağlıyor. Bunlardan birisi de kuryeler.

Yağmurlu havada ağlarlar. Sıcak havada sıcak diye ağlarlar. Ne bekliyorsunuz abicim siz? Bir mesleği seçiyorsan zorluklarına da katlanacaksın. Hem hür iradenle kurye oluyorsun hem de hava yağmurlu, hava sıcak ürün diye ağlıyorsun. Bu da yeni çıktı yağmurlu havada tamam trafik olur gecikirsin. Sıcak havada ürünün gecikmesi nasıl mümkün? Pandemiden önce moto kuryelik bu kadar popüler bile değildi. O zaman yağmur yağmaz, güneş açmazdı fakat ne zaman moto kurye sayısı arttı o zaman böyle ekstrem doğa olayları olmaya başladı.

Bu mesleğin zorluğu bilinmesine rağmen ışıltılı bir hayat isteyenleri sabahtan akşama tımar etmek lazım.

Bazıları cidden iyiler fakat sosyal medyada o kadar çok ağlayan moto kurye profilli insanlar var ki uyuz ediyorlar ya. Adam gitmiş motor almış. Parasını çıkarmak için moto kurye olmuş. Hem hür iradenle seçiyorsun hem de kızıyorsun. Cidden inanılmaz insanlar var. Böylesini görünce irite ediyor yani. Sana kim motor al da moto kurye ol dedi ki? Kendin seçtin kendin de katlanmak zorundasın şartlara.

Hakkın yok genelleme yapmağa. Şikayetçi misin? Git sen çalış onların yerine, ya da başka iş ver.

Biri hava atıyor diye mi bütün kuryelere söz deme hakkın yok. 2-cisi iş beğenmeyen varsa git sen iş ver beğensinler.

@16787 @Thanos Boş konuşmuşsunuz.

Biri bunu yaptı diye bütün kuryelere kin beslemenize gerek yok.

Biz tüm kuryelere kin besliyoruz. Size ne bundan. Prenses gibi soğukta sipariş verme, yağmurda sipariş verme, sıcakta sipariş verme. O zaman istifa et. Ben de hiçbirine iş ayarlamak zorunda değilim. Ben mi soktum işe gidin kurye olun diye. Ağlamayacaklar, ağlıyorlarsa işi bırakacaklar.

Biz tüm kuryelere kin besliyoruz. Size ne bundan. Prenses gibi soğukta sipariş verme, yağmurda sipariş verme, sıcakta sipariş verme. O zaman istifa et. Ben de hiçbirine iş ayarlamak zorunda değilim. Ben mi soktum işe gidin kurye olun diye. Ağlamayacaklar, ağlıyorlarsa işi bırakacaklar.
Neden genelleme yapıyorsun? Bir elma ağacında bir tane çürük elma var diye hepsi çürük mü sayılıyor? İşini hakkıyla yapan var, yapmayan var. Hiç olmasa işini hakkıyla yapana kin beslemeyin.

Ben bir kuryeye helal et hakkini yagmur yagmiyordu sipariş verdigimde demistim. O da bana sen sipariş vermezsen para kazanamam demisti. Yagmur yagmasi onemli degil demisti.

Bir arada siparisim 1.5 saat sonra gelmisti paketi kabul etmemistim. Ondan dolayi hep nakitle alisveris yapiyorum. Eger kartla aninda odemeyi alirlarsa siparisi pek fazla takmiyorlar. Ondan sonra hep Max. 40 DK surmustu teslimatlar. Sanirim WhatsApp gruplari var ve siparisi verenler hakkinda bilgi veriyorlar birbirlerine. Şuna geç gitsende olur gibi. Bu arada kuryelik gercekten en zor mesleklerden birisi fakat yapacak bir şey yok. Her meslek zor. Herkes bir sekilde para kazanmaya calisiyor bu korkunc ekonomi modelinde.

Bazıları cidden iyiler fakat sosyal medyada o kadar çok ağlayan moto kurye profilli insanlar var ki uyuz ediyorlar ya. Adam gitmiş motor almış. Parasını çıkarmak için moto kurye olmuş. Hem hür iradenle seçiyorsun hem de kızıyorsun. Cidden inanılmaz insanlar var. Böylesini görünce irite ediyor yani. Sana kim motor al da moto kurye ol dedi ki? Kendin seçtin kendin de katlanmak zorundasın şartlara.
Harbi oyle bu konuda size katiliyorum. Biraz ayrica kurnazliklari oluyor gibi. Mesela nota 200 lira ustu getirin yazmama ragmen getirmemisti para ustunu bir dahaki siparisinizde getiririm dedi bende olmaz bir daha siparis vermicem demistim. xD Bilmiyorum iyi niyetli mi kotu niyetli mi yapti fakat notta yazmasina ragmen bunu yapmasi beni şuphelendirmisti.

Son düzenleme:
Ben bir kuryeye helal et hakkini yagmur yagmiyordu sipariş verdigimde demistim. O da bana sen sipariş vermezsen para kazanamam demisti. Yagmur yagmasi onemli degil demisti.

Bir arada siparisim 1.5 saat sonra gelmisti paketi kabul etmemistim. Ondan dolayi hep nakitle alisveris yapiyorum. Eger kartla aninda odemeyi alirlarsa siparisi pek fazla takmiyorlar. Ondan sonra hep Max. 40 DK surmustu teslimatlar. Sanirim WhatsApp gruplari var ve siparisi verenler hakkinda bilgi veriyorlar birbirlerine. Şuna geç gitsende olur gibi. Bu arada kuryelik gercekten en zor mesleklerden birisi fakat yapacak bir şey yok. Her meslek zor. Herkes bir sekilde para kazanmaya calisiyor bu korkunc ekonomi modelinde.

Harbi oyle bu konuda size katiliyorum. Biraz ayrica kurnazliklari oluyor gibi. Mesela nota 200 lira ustu getirin yazmama ragmen getirmemisti para ustunu bir dahaki siparisinizde getiririm dedi bende olmaz bir daha sipariş vermeyeceğim demistim. xD Bilmiyorum iyi niyetli mi kotu niyetli mi yapti fakat notta yazmasina ragmen bunu yapmasi beni şuphelendirmisti.

Bunun iyi niyeti olabilir mi acaba? Hiç sanmıyorum ama yine de günahını almayalım. Notu göre göre de böyle yapması tuhaf. Bir videoda da sipariş 269.75TL mesela. Adama 270 diyor, müşteri 25 kuruşunu isteyince 1TL veriyor, 75 kuruş istiyor, müşteride bozuk olmadığı için veremiyor. Müşteri kuryeye "bozdur o zaman" kurye de çok havalı ve artist ya tamam ver abi paketi deyip siparişini geri alıp götürüyor. Nefret ettiğim bir kurye tipi daha işte.

Bunun iyi niyeti olabilir mi acaba? Hiç sanmıyorum ama yine de günahını almayalım. Notu göre göre de böyle yapması tuhaf. Bir videoda da sipariş 269.75TL mesela. Adama 270 diyor, müşteri 25 kuruşunu isteyince 1TL veriyor, 75 kuruş istiyor, müşteride bozuk olmadığı için veremiyor. Müşteri kuryeye "bozdur o zaman" kurye de çok havalı ve artist ya tamam ver abi paketi deyip siparişini geri alıp götürüyor. Nefret ettiğim bir kurye tipi daha işte.
Iste onun karni tok. Yani kazandigi icin umrunda degil onlari doyuramazsin. Yoksa muhtac adam her turlu isi icin geregini yapar alttan alir. Zaten hizmet sektorunun amaci o alttan almak. Iyi niyetli degildi gibiydi ama yinede Allah bilir. Günahi boynuna yapacak bir sey yok yani. Notta belirtmeme ragmen bole yapmasi garip ve uzucu.

Yok yağmurda sipariş vermeyin, yok karda sipariş vermeyin, yolda zorlanıyoruz diyorlar. E kardeşim senin işin bu değil mi? Ben rahat edeyim diye sen çalışmıyor musun? Maaşlarıyla hava atmayı biliyorlar ama en ufak sıkıntıda kendilerini ajitasyona vuruyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bazıları kendini beğenmişken ki harbi çok kibirliler bazıları da dünya tatlısı olan insanlar seviyorum kuryeleri bence onları böyle köle gibi görmemek lazım riskler var ne de olsa ki haklılar da bence.