KYK odasındaki sorunlu kişilere ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xapder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 42
Makaleler
1
En başta global sorun olarak odada sigara içmek normal. İçmeyen az bir kesim vardır. Odaya misafir gelenler bile sigara soruyor; her seferinde nefes darlığı var deyip içirtmiyorum. Başkasına soruyorsun, normal. Her katta bulunan sigara içme yasak afişleri veya tabela ne deniliyorsa pek bir önemi yok.

Neyse asıl konuya gelelim. Kulaklık takılı oyun veya müzik dinlemem birilerinin zorlarına gitmiş olmalı ki sanki soru sorulduğunda keyfi cevap vermiyor algılamış. Bizzat herkese dedim, kulaklık takılıyken çoğunlukla duymuyorum; olur da ters bir şey dersem takmayın.

Sıkıntılı eleman 1'i anlatacak olursam, X yerine gidecek mi diye çağırıyor, oyundayım. Yok diyorum, 3-4 kez cevabı kabul etmiyor. Daha önce gittim de saçma sapan şeyler oldu çünkü. Daha önce kulaklık takılıyken dediklerini takmadım bile. Duymadığım sanılıyor tabii. Odaya misafir geldiğinde artık arkadaş olmuşlar tabii. Maksimum 3 m ötede, arada koridor var tabii. Zerre keyif bozmadım, oyuna devam ettim. Oyun fena sarıyordu ama.

Alt kattaki tenis maçından keyifli keyifli dönüyordum. Odaya bir girdim, pizza var, yiyecek misin? dedi. Yok dedim. Niye böyle yapıyorsun? deyince 2 oldu, sesimi çıkarmıyorum; sözlerine dikkat et dedim. Ne yaptığını anlattım. Dediysem ne oldu, çekti. Otomatik kilitlendim, dik dik baktım. En son çöpü atmaya gidiyordu, git diye bağırdım; bir daha muhatap olmadım. 17 yaşında ergen bildiğin.

Aşağı telefonla konuşmaya indim, geldim herkes selamı aldı, bir kendi almadı. Bu sabah ise hiçbir şey olmamış gibi günaydın dedi, cevapladı. Sonra sabah yemeği kaçta bitiyor? deyince 3. sorusunda cevapladım. Telefonla anlar diyorsun, bunda anlama yok. Yalnızken konuşacak veya yanında olacak biri arıyor bu eleman böyle.

İkinci arızalı eleman daha sıkıntılı, bildiğin mahalle abisi. Random sinirlendiği de oluyor, yüzü güldüğü de. Maç izliyorlardı, sigara içebilir miyiz? dedi. Dışarıdan belli olmuyor ama içeriden çok rahatsız oluyordum dedim. Yüz ifadesi değişti. En son kapıyı kapatıp koridorda sigara dediklerinde, kapı kokunun çoğunu engelliyor; gelirse söylerim dedim. Her şeyi kendi keyfine göre mi yapacağız dedi. Niye böyle yaptım derseniz, en kısa sürede oda değiştireceğim; daha da sorun çıkmasın diye.

Yarın oda değiştireceğim ama ya daha kötüsü gelirse? Şikayet sonrası bunlar gecenin bir vakti veya ters bir köşede kavga çıkarmayacağının garantisini kim verecek? 1. arızalı boş ama 2.'si sıkıntılı cidden. İlk defa bu kadar zor bir duruma düştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulda ya da yurtta samimi olduğun arkadaşların varsa onların odasına geçebilirsin, en azından rastgele bir odaya değil tanıdığın birinin odasına gidersin. Ya da laftan anlamayan tiplerse kavga edeceksin çözüm değilse de eve çıkacaksın. Başka çok bi çözüm yok maalesef, yurtların en kötü tarafı sevmediğin insanlara katlanmak.

Özellikle İstanbul'daki belli başlı yurtlar harici sıkıntı büyük, İTÜ'nün ve İBB'nin yurtları hariç memnun olunduğunu gördüğüm yurt yok.
Kızlar Cevizlibağ A.Ö.Y. görünce kaçıyor zaten.

İlkinde pek bir sıkıntı yok bence sigarayı saymazsak. Alışabilirsen bundan daha kötü olmazsınız da ikinciyi bilemedim maymunun teki oluyor genelde o tarz tipler.

İlkinde pek bir sıkıntı yok bence sigarayı saymazsak. Alışabilirsen bundan daha kötü olmazsınız da ikinciyi bilemedim maymunun teki oluyor genelde o tarz tipler.
Sigara zaten kanunen yasak + Cekmek zorunda değilim ve kokuya gelemem. Sondaki eleman harbi sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…