KYK yurdunda dikkat edilmesi ve götürülmesi gerekenler nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Unlishimaide
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 94

Unlishimaide 22

Başarılı
Yer
Başkent
Selam, yurt hakkında sorularım var;

1) Yurtta tuvalet peçetesi ve sıvı sabun gibi şeyler oluyor mu, kendimiz mi götürüyoruz?
Deterjan ve yumuşatıcı gibi şeylerin bizden olduğunu biliyorum, çamaşır yıkamak için.
2) Yurtlarda kütüphane gibi yerler mevcut mu?
3) İnternet durumu nasıl oluyor? 40 GB paketim var ama koca ay nasıl yeter, bilmiyorum.
4) Sizin şunu yanında götür lazım oluyor dediğiniz neler var?

Bilgisayarı sonradan götürmeyi önerdi babam mesela. Kulu gibi küçük bir ilçe geldi okulum, bu yüzden ne yapmam gerek pek bilmiyorum.

Burs başvurularını nereden yapacağım?
Kaç çeşit burs var mesela, bilgim yok. Biraz destek olursanız sevinirim.

1) Yurtta tuvalet peçetesi ve sıvı sabun gibi şeyler oluyor mu, kendimiz mi götürüyoruz?
Deterjan ve yumuşatıcı gibi şeylerin bizden olduğunu biliyorum, çamaşır yıkamak için.
Yok. Zaten verilse bile hijyenik oldugunu sanmam, kendiniz alin.

2) Yurtlarda kütüphane gibi yerler mevcut mu?
Calisma salonu/etut salonu oluyor.

3) İnternet durumu nasıl oluyor? 40 GB paketim var ama koca ay nasıl yeter, bilmiyorum.
Internet var ama hem herkes kullanacagi icin hem de zaten kotu oldugundan oturu asiri berbat bir internet var. Illaki ek paket lazim olacak. Zamaninda KYK'de kalan tum tanidiklarim ek paketini kullaniyordu.

Burs başvurularını nereden yapacağım?
Kaç çeşit burs var mesela, bilgim yok. Biraz destek olursanız sevinirim.
Devlet bursu var GSB üzerinden e-Devlet'ten yapiliyor. VGM bursu var ama KYK alanlar alamiyor. Ozel vakiflarin sitelerini kontrol edin derdim ama mulakata cagiranlar ya da anne-baba olmasin, 7 kardes olsun, eve maksimum aylik 5 bin lira girsin gibi absurt isteklerde bulunanlar var. Siz yine de "vakif burslari" tarzinda aramalar yaparak Google uzerinden bakin.

Internet var ama hem herkes kullanacagi icin hem de zaten kotu oldugundan oturu asiri berbat bir internet var. Illaki ek paket lazim olacak. Zamaninda KYK'de kalan tum tanidiklarim ek paketini kullaniyordu.
DGS çalışacağım, YT'den ders izletse ve web için kullanmak yeterli olur benim için; veyahut PC kullanırken zaten online oyun oynamıyorum. Kendim hikaye oyunları oynadığım için Epic bağlansa yeter, misal.

Diğer ihtiyaçları da kendim götüreceğim sanırım, ayrıca sağ olun.

Selam, sıvı sabun ve tuvalet kağıdını yurt karşılamıyor maalesef. Arkadaşlarım hep kendileri alıyordu, o yüzden onları kendin götürmen gerekecek. İkinci sorun için evet, ders çalışabileceğin kütüphane veya etüt salonu gibi alanlar mevcut oluyor. İnternet konusuna gelirsek, yurdun ağı genelde çok yoğun ve yavaş kalır. Ben senin yerinde olsam hiç o topa girmeyip direkt 60 GB üstü bir paket almayı ya da imkan varsa Superbox kullanmayı tercih ederdim. Yanında götürmen gerekenlere gelirsek, kablosu uzun bir üçlü priz kesinlikle şart; prizler yatağa hep uzak kalır. Ortak duşlar için plastik banyo terliği, şahsi dolabın için sağlam bir asma kilit ve oda arkadaşlarınla uyku saatleriniz uyuşmazsa diye uyku bandı ile kulak tıkacı mutlaka çantanda olsun.

DGS çalışacağım, YT'den ders izletse ve web için kullanmak yeterli olur benim için; veyahut PC kullanırken zaten online oyun oynamıyorum. Kendim hikaye oyunları oynadığım için Epic bağlansa yeter, misal.
Bugüne kadar, internet konusunda problem çıkartmayan bir KYK yurdu görmedim. İnternette gezinti için bile yetersiz kalıyor çoğu zaman. Eğer yurt, kampüs içerisindeyse üniversitenin internetini kullanmayı deneyebilirsiniz. Üniversite internetleri genelde kullanılabilir seviyede hizmet sunuyor. Bunun dışında Superbox veya TT Magnet bakmanızda yarar var.

Ben 2 bilgisayar, 2 tablet kullanıyordum. Çalınma vb. durumu olmadı. İnternet 40 GB yetmez. Sınırsız tarifelere geç durumun yoksa VPN ile WhatsApp paketi kullan.

Umarım kafa dengi, ortak kullanım alanlarını kullanmayı ve toplu nasıl yaşanılması gerektiğini bilen insanlara denk gelirsiniz. Yine umarım, gelecekte güzel hatırlayacağınız anılar biriktirirsiniz.

YouTube'dan en iyi 240p video izlenebiliyor dedi yurtta kalan arkadaşlar bende Superbox modem aldım hat aldım onla internet sorunumu çözmeyi düşünüyorum.

Bu mesaja tamamen katılıyorum. Sabunu, tuvalet kağıdını hep kendimiz aldık. Benzer şekilde en az 3 mt uzatma kablosu mühim. Dolap için kilit önemli. Oda içi ve banyo için terlikleriniz mutlaka olsun. Ben içerik tüketimini fakülte interneti ile (100 Mbps idi) karşılıyordum. Üniversitede indirdiğim içerikleri yurtta tüketiyordum. Gece internet hızı daha iyi oluyor yurtta ancak yoğun saatlerde reel kaydırmak bile zulüm. Youtube Cache olayını iyi yaptığı için biz sıkıntısız 1080p izliyorduk gerçi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…