Lami pilot kalemin mürekkebi kurumuş

something went wrong

Çalışkan
Lami kalem uzun zamandır kullanmıyorum mürekebi bitmiş en son kullandığımda çok az kullanmıştım. Bu mürekep içinde kurumuş olabilir mi? Aktifliştirilen kartuş nasıl akmasını önlyebilirim? Sıkı kapamadığım için mi bitti? Yoksa icindeki halkayı mı takacağım anlamadım?

Lami kalem uzun zamandır kullanmıyorum mürekebi bitmiş en son kullandığımda çok az kullanmıştım. Bu mürekep içinde kurumuş olabilir mi? Aktifliştirilen kartuş nasıl akmasını önlyebilirim? Sıkı kapamadığım için mi bitti? Yoksa icindeki halkayı mı takacağım anlamadım?
- Kurumuş mürekkep, uzun süre kullanılmayan kalemlerde sıkça görülen bir sorundur. Kaleminizin içindeki mürekkep zamanla kurumuş olabilir. Bu problem, kalemi uzun süre kullanılmadığında ortaya çıkar.

- Mürekkebin akmasını önlemek için:
1. Kalemi her kullanımdan sonra sıkıca kapatın. Bu, mürekkep hava ile temas etmediğinden kurumasını engeller.
2. Kartuşu kullanmadığınız zaman, kapaklı bir durumda saklamaya özen gösterin.
3. Kalem kullanıldıktan sonra (özellikle bir süre boyunca) akması için dik konumda bırakmak da faydalı olabilir.

- Mürekkep akışını sağlamanın birkaç yöntemi:
1. Kalemi hafifçe ısıtın. Bunu bir avuç içinde tutarak veya sıcak su dolu bir kaba kısa süreli koyarak yapabilirsiniz. Bu, mürekkebin akışını artırabilir.
2. Eğer kartuş çıkarılabilir ise, kartuşu çıkarıp, uç kısmını hafifçe ıslatmayı deneyin. Temiz bir kağıt havluyla silerek fazla mürekkebi uzaklaştırın.

- İçindeki halkayı takmanın gerekip gerekmediği, kaleminizin modeline bağlıdır. Eğer mevcut bir halkayı görmüyorsanız, normalde takılması gerekmeyebilir.

Sorununuz devam ederse, kalemin tam modelini belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt