@Recep Baltaş dediğiniz gibi tüm Acer uygulamalarını silince sorun kalmıyor. Acer uygulamalarını tek tek silip denedim olmadı, kesinlikle hepsinin kaldırılmış olmasi gerekli fakat dikkatimi bir şey çekti yalnızca NitroSense'i kurunca tüm Acer uygulamalarının hizmetleri de NitroSense ile birlikte yükleniyor r(NitroSense'in eski versiyonunda böyle olmadığını fark ettim), eskiden bu sorun olmuyordu ama NitroSense yüklüydü.
Yeni NitroSense'de ne var diye baktım Care Center üzerinden pil, depolama ve RAM bakımı yapılabiliyor. Eskisinde Care Center ile herhangi bir veri akışı olmadığından hata da olmadığını varsaydım ve yeni NitroSense dosyasındaki Care Center'i silip NitroSense'i bu şekilde kurdum. Ardından Care Center'i ayrı şekilde kurdum bu sayede veri akışı yapamıyor bu 2 uygulama. Şimdi hem bütün Acer uygulamaları yüklü hem de CMD sorunu olmuyor.
Yani sorunun kaynağı NitroSense'in Care Center üzerinden veri çekerken başka bir şeylerle çakışması, bu çakışma da CMD'ye yansıyormuş.
Biz sorunu chipsette ararken meğerse Acer daha kendi uygulamalarını optimize edemiyormuş.