Laptop alınca ilk yapılması gerekenler nelerdir?

michaelscarn

Çalışkan
Merhaba herkese.

Araştırmalarım sonucu şu laptopu sipariş ettim:

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...18-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1361342504.html

Yanınaysa şu RAM'i sipariş ettim:

Laptop kargosu geldiği gibi paketini açmadan RAM ile birlikte servise yollayıp 32 GB RAM yükseltmesi yapacağım ve sonrasında kullanıma başlayacağım inşallah.

Yapmam gereken ayarların vesaire olduğu bir video var mıdır ya da önerileriniz nelerdir?

AAA oyunlar oynayacağım, dizi film izlerim, prize takılı değilken de kullanırım yani genel olarak hibrit bir kullanım olacak. Sessiz modda ya da dengeli modda kullanabilirim diye düşündüm. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HWiNFO kullanarak oyun sırasındaki Watt değerlerine, sıcaklık değerlerine bakın. Performans ayarlarını yapın, NitroSense uygulamasını kurun, Windows 11 Home/Pro kullanacaksanız WinUntil aracı ile Debloat edin. Driver kurulumlarını gerçekleştirin yeterlidir. Hayırlı olsun.

Hayırlı olsun, konunuzu hatırlıyorum güzel seçim.

Çok aman aman şeyler yapmaya gerek yok. Windows'u kurduktan sonra Update kısmından güncellemeleri yapın. Harici ekran kartı sürücünüzü kurun resmi siteden. NVIDIA App'te kurun yanına. BIOS güncellemesi varsa kontrol edin, varsa yapın. Üreticinin yazılımını kurun. Gereksiz başlangıç uygulamalarını kapatın. Sonrasında kendinize özgü bir güç modu planı yapın. Fiziksel olarak da ölü piksel testi, batarya testi, USB portları, klavye tuşları gibi gibi şeyleri kontrol edebilirsiniz.

Rufus ile debloated win11 hazırlayıp işletim sistemi kurulduktan sonra da winutil ile kalan debloat işlemlerini tamamlarsan microsloptan paçayı kurtarırsın.

Her ne kadar dediklerinizin tamamını harfiyen yapmasa bile genel olarak şu videoyu takip etsem ve üstüne sizin dediklerinizi yapsam yeterli olur o zaman galiba, doğru mudur?

her ne kadar dediklerinizin tamamını harfiyen yapmasa da genel olarak şu videoyu takip etsem ve üstüne sizin dedikleriniz yapsam yeterli olur o zaman galiba

1 saat 47 dakika izlemeye gerek yok. Dediklerimizi yapsanız yeterli olur.

@michaelscarn, yapmanız gereken her şeyi zaten söyledik. Genellikle akla gelmiyor ancak HWiNFO ile kesinlikle Watt ve Sıcaklık takibini yapın. Cihazlar bazen gereğinden fazla raflarda kalınca içerisindeki macunlar kurumuş şekilde gelebiliyor. Denetiminde fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…