Laptop bataryam şişmiş ve şarj tutmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alifer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 299

Alifer

Becerikli
Makaleler
1
Bataryam 1 saniye bile dayanmıyor, açtım baktım üzerinde de şişiklik gibi bir şey var ama, tam da şişiklik diyemiyorum. Çünkü 3 hücresinde de aynı şekilde çok az bir kavis var, çok da şişme denmez. Normal mi bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryayi ne olur ne olmaz cikar. Zaten 1 saniye dayanamiyorsa gerek de yok. Gereksiz risk olur icinde durmasi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllarca batarya takılı olmadan kullanım bir sorun olmadı.

Çıkarılan tip mi sizinki? Eskiden öyleydi ben de öyle kullanıyordum daha önceki bilgisayarı da, şu konuda tersini söylediler ben de monte ettim geri içine. Laptop Batarya Değişimi Mantıklı mı veya Bataryasız Kullanılır mı?

Bataryayı çıkarıp çalıştırdıktan sonra anakart pili hatası da almaya başladım ve bir kere de bilgisayarın güç ışığı sönmedi normal kapatmayla. Modelden modele değişiyordur belki

Son düzenleme:
Çıkarılan tip mi sizinki? Eskiden öyleydi ben de öyle kullanıyordum da daha önceki bilgisayarı da şu konuda tersini söylediler ben de monte ettim geri içine. Laptop Batarya Değişimi Mantıklı mı veya Bataryasız Kullanılır mı?

Bataryayı çıkarıp çalıştırdıktan sonra anakart pili hatası da almaya başladım ve bir kere de bilgisayarın güç ışığı sönmedi normal kapatmayla. Modelden modele değişiyordur belki

Evet çıkarılıp takılabiliyor kolayca ben de.

Sök gitsin. Şişmiş batarya hem patlama riski taşır hem de kasayı yamultup vida yuvalarına zarar verebilir. Hiç şarj tutmuyorsa zaten koruyuculuğu da kalmamış demektir.

Söktükten sonra bulunduğu yere birkaç metal ağırlık sabitlersen kapağı açarken alt taraf havalanmaz.

Bataryayı çıkarmam elektrik kesilmesi durumunda anakartı yakabilir vesaire diye duydum o yüzden taktım geri.
Öyle bir durumda olan önce adaptöre olur muhtemelen. Laptop üreticilerinin adaptörlerinde yeterli koruma olacağını düşünüyorum. Orijinal adaptör kullanmıyorsanız tabi dediğiniz olabilir.

Batarya şiştiyse bozulmuştur eğer şişik şekilde kullanmaya devam ederseniz patlayabilir. Batarya şiştiği zaman değiştirmek gerekir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt