• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Laptop için slikonlu klavye koruyucusu kullanıyor musunuz?

Neyi neden koruyor?

Özellikle abs tuşlu klavyelerde tuş aşınmaları ve renk değişimleri olabiliyor hocam. Bir de zamanla biriken kir kenarlarda kötü görüntüye sebep olabiliyor veya basma hissiyatında sorun çıkarabiliyor.

İnsanlar yine kullanmak için aldıkları şeyi kullanmadan kullanamaya çalışıyor demek. Böyle insanların yıkandığından bile şüpheliyim.

Yok öyle şeylerle işim olmuyor. Kafam estikçe ıslak mendille geçip gidiyorum. 8 yılda hiçbir şey olmadı ama aşınırsa metil etil ketonu basar kat çıkarız.

İlk çıktığı zamanlar bunlar çok popülerdi. Bir ara ben de aldım ama basma hissiyatı çok hoşuma gitmemişti. Sonra kaldırdım.

Çoğu laptop klavye boşluklarından hava alır, bu silikon bu delikleri kapatıyor. Dereceler çok artmasa bile fan gereksiz yoruluyor ve bozulma riski taşıyor. Ayrıca neden silikon kılıf alırsın anlamadım, klavye gibi gereksiz bir yeri koruyor.

Konuyu geç gördüm. Estetik ve kullanım adına çok kötü diyebilirim ancak aynısını soğutma için söyleyemem. Oyun oynarken aktif laptop klavyesi kullananlar, hanginiz elinizde ciddi bir hava hissettiniz? İçeriye oradan hava alıyor olsa bile oradan hava vermiyor. Isı başka, hava sirkülasyonu bambaşka işlemler. Yine de kullanılmaması taraftarıyım, gereksiz bir ürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…