yusufumm07

Üstün
Bir yıllık laptop var, 90 Wh. Her şeyi iyiydi. Geçen maç izlerken şarjsız kullandım, sıfırlanıp kapandı. Şimdi geç doluyor, hızlı bitmeye başladı. Laptoplarda pili sıfırlamak neden sorun çıkarıyor? Önceki laptopta da aynısı oldu.

Yüzde sıfıra kadar kullandıysanız, "derin deşarj" yapmışsınız demektir. Bu da pil hücrelerinin voltajını düşürür. Bilgisayarların (ve aynı şekilde akıllı telefonların) şarjlarını tam bitirmenizi tavsiye etmiyorum. Aynı şekilde tam doldurmanızı da.

Şarj seviyesi %15 veya %20 civarına geldiğinde tekrar adaptörü bağlamanız gerekir. Bilgisayarınız ve telefonunuz destekliyor ise maximum kapasiteyi %80-85 civarı ayarlayabilirsiniz.

Tam doldurmak veya tam boşaltmak, piller için sağlıklı değildir.

Yüzde sıfıra kadar kullandıysanız, "derin deşarj" yapmışsınız demektir. Bu da pil hücrelerinin voltajını düşürür. Bilgisayarların (ve aynı şekilde akıllı telefonların) şarjlarını tam bitirmenizi tavsiye etmiyorum. Aynı şekilde tam doldurmanızı da.

Şarj seviyesi %15 veya %20 civarına geldiğinde tekrar adaptörü bağlamanız gerekir. Bilgisayarınız ve telefonunuz destekliyor ise maximum kapasiteyi %80-85 civarı ayarlayabilirsiniz.

Tam doldurmak veya tam boşaltmak, piller için sağlıklı değildir.
Pili değiştirmeden düzelmez sanırım off Vector kasası çok zor açılıyor uğraş dur sağ olun hocam.