• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Laptop soğutucuları gerçekten işe yarıyor mu? Başlangıç-orta-ileri seviye soğutucu testi

Ekran kartına aktarmış gibi geldi bana.

Alienware M16 R1 AMD kullanıyorum isinan bir laptop ve maalesef Uzay muhendisi gibi tipler dizayn ettigi icin laptopun anakartini vs Vapor Chamber'ini Legion 9 gibi ters dosemisler. Ilk basta kendime 2 tane Arctic P12 Max fan Noctua fan Controller ve 18 wattlik adaptor ile altta gordugunuz laptop sogutucu attim ama anakart ters oldugu icin bekledigim kazanci saglamadi. Ben 20 derece kadar dusus bekliyordum en azindan GPU'da, ancak elde edebildigim -6 -12 derece oldu AMD islemci ise kesinlikle sogutulamiyor sen soguttukca o hizlaniyor ve yine termal limite dayaniyor AMD 7945-7845, 9955, ~8945hx islemcilerini 100 derece calismak icin dizayn etmis

Sonradan ogrendim ki yeni nesil basincli sogutucular Alienware modellerde daha iyi sonuclar veriyormus. Bir ara Amazon'da gezinirken Flydigi BS1 laptop sogutucusunun indirimde 40 dolar oldugunu gordum, indirimden once 100 dolar idi. Onu satin alip abimin evine kargolattim o da gelirken yaninda getirdi. Bu sicaklarda bile GPU'yu 3. kademe de en az 10 derece sogutuyor ve sesi katlanilabilir duzeyde(sessizligi icin Flydigi tercih etmistim) Daha OC modu yani Level 4'te kullanma ihtiyacım olusmadi ama bir ara onu da test edecegim. Artik klimasiz 38 derece odada GPU hiçbir zaman 76 dereceyi gecmiyor limitlerine kadar overclock etmeme ragmen.

Merak ettiginiz bir şey olursa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstad, benim odada rahat 36 derece var. Bende Asus TUF A15 var, limitsiz işlemci 91 dereceyi görüyor, ekran kartı maksimum 75-76 falan. İşlemcim Ryzen 5 7535HS, ekran kartı 4050. Limitli işlemci maksimum 83, GPU 72 görüyor. Dün bir tane soğutucu aldım, 300 lira indirim ile.

Elini bir tut bakalim sogutucunun ustune, gercekten sogutup sogutmadigini anlamis olursun.

Elini bir tut bakalim sogutucunun ustune, gercekten sogutup sogutmadigini anlamis olursun.
Yarın gelecek yorumları çok iyiydi. 10 derece fark attı diyorlardı. Ayarlanabilir fan hızı güzel bir şeye benziyor, inşallah işe yarar. AMD işlemciler genel olarak çok ısınıyor galiba. Daha 1 ay önce bakımını yapmıştım.

Biz bosuna Amerika'dan 100 dolarlik sogutucu tasidik yani, tuh...

Dun Flydigi BS1 sogutucusunu yegenimin IdeaPad Gaming laptopuyla test ettim 3. kademede CPU+GPU 25 derece soguttu, bu kadarini beklemiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…