Laptopta fandan gelen ama performansı etkilemeyen takırtı sesi sorunu

muslumfidel

Başarılı
Yer
Çanakkale
Cihaz
HP VICTUS 16 4060 8GB R7 7840HS 16GB 1TB
2.5 yıl olacak HP Victus 16 kullanıyorum. 1 kere garantiye gitti, anakart değişti, hall sensörü sorunu dolayısıyla yaklaşık 1 yıl olmuştur anakart değişeli. Geçen gün temizlik için tanıdığım bir bilgisayarcıya verdim. Aldıktan sonra fandan tıkırtı gelmeye başladığını fark ettim. Çok düşük seste olduğu için adam mı yaptı yoksa kendiliğinden mi oldu, emin değilim. Tekrar götürdüm, açtı, fanı iyice tekrar köpükle temizledi ve birkaç dakika fanlar full'de çalıştı (BitLocker ekranı geldi, orada fulleniyor). Garip olan şu ki bilgisayarı ilk açtığımda bu ses yok. Isındığında bir şeyler genleşiyor da mı oluyor, anlamadım.

Performansı etkileyen bir şey yok; oyunlarda FPS düşüklüğü ve yüksek ısı yaşadığım söylenemez (temizlikten önce 80 derece, ekran kartı 75 civarı olan işlemci, temizlik sonrası 73 ve 70 civarına düştü). Bu ses sadece fan çok düşük çalıştığında biraz duyuluyor (yüksekken de var ama düşükken fark ettim, yani o kadar kısık bir seste). Fanın ömrü doluyor anlamına mı geliyor acaba? Performansı etkilemediği için servise göndermeyi düşünmüyorum, başka nedeni ne olabilir? Fanın oturmama olasılığı vs. olduğunu da düşünmüyorum çünkü ilk defa komple ayırarak fanı köpükle vs. temizledi, verdiğim kişi gözümün önünde. Benim bilgisayarı ilk aldığımda performans modunda kullanmam ve bazen ısınması çok sorun olmadığı için fanların yüksek devirde çalışmasına izin vermem dolayısıyla ömrünü doldurmaya başlamış olabilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

İçerisinde vida veya kırık plastik parça falan kalmıştır belki. Eline alıp sallayınca ses geliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…