Aynen öyle. 10 yıl olmuştur, altyapı değişince değişeceğiz modemi de.
Donanım kimliğini internete girdiğimde 8821CE çıkıyor, aygıt yöneticisinde ise 8852BE Wi-Fi 6 yazıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yanlış model ismi verdim sanırım.
Abi orada anlatım bozukluğu yaptım, kusura bakma. İki laptop var ve ikisinde de internet hızı yavaş. Görüntülerin hızlı olanı telefona ait, yavaş olan laptopa. Haliyle LAN ağı üzerinden bağlanıyorum. 2 laptopun da sonucu yok, sadece birinin. Diğeri de telefona ait.
Hayır, farklı cihazlar.
1. Laptop : Realtek 8821CE
PCI\VEN_10EC&DEV_B852&SUBSYS_485317AA&REV_00
2. Laptop : BCM943228HM4LP1 , donanım kimliği paylaşamıyorum cihaz yanımda değil. Broadcom olması lazım markasının.
Modeme baglı cihaz sayısı azken internet çekiminde bir problem olmuyor laptopta. Ama cihaz sayısı fazla iken telefonla laptop arasında cok fark var, ikisi de aynı mesafede.
Realtek kartlı cihazdan az önceki görüntü. 7 cihazda bu kadar fark etmemeli, 47 nerede 0.81 nerede yani.
Modeme baglı cihaz sayısı azken internet çekiminde bir problem olmuyor laptopta. Ama cihaz sayısı fazla iken telefonla laptop arasında cok fark var, ikisi de aynı mesafede.
Abi Zyxel VMG 3312 B-10B olması lazım Broadcom çipli bir model. Firmware güncellemesini kendisi otomatik yapıyor sanırım. Yazıyor olması gerek yukarda.
O işe güvenemiyorum, eskiden konu açmıştım bu cihazın BIOS'u kilitliydi. Zaten bunlarda da Whitelist sorunu var, çoğu kart uymuyor. Yine de uyan modelleri araştırıp kartını yenileyebilirim. HP Probook 6470B adında bir cihaz o da.