Çözüldü Laptopta internet hızı yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Laptopta aldığım internet hız sonucu;

Telefonda aldığım hız sonucu ;

Bu sadece fotoğrafını attığım ağda oluyor, diğer ağlarda böyle bir durum yok.

Laptop modeli yazmadım, diğer cihazımda da böyle çünkü. Resimlerinden hızlı olanı telefon aittir. Modemim Zyxel VMG 3312.

Son düzenleme:
Çözüm
Operatör modemi mi?

Aynen öyle. 10 yıl olmuştur, altyapı değişince değişeceğiz modemi de.

Donanım kimliğini internete girdiğimde 8821CE çıkıyor, aygıt yöneticisinde ise 8852BE Wi-Fi 6 yazıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yanlış model ismi verdim sanırım.

Buradan Realtek olanı indirdim, çalışmadı. Windows Update kablolu internetten faydalanıp bir sürücü kurdu yine RTL8852BE Wi-Fi 6 adında.

Vaziyet aynı.
Windows Update'in kurduğu sürücünün ayarlar kısmından 5 GHz ayarını kapattım, böylece internet hızı sorunu çözülmüş oldu.
Kapalı iken;

Açık iken;

Bağlandığım ağ 2.4 GHz, standart. Peki neden bu ayar açıkken böyle oluyor bir de onu çözmek gerek.
İki laptop var, ikisinde de yavaş yani?

Abi orada anlatım bozukluğu yaptım, kusura bakma. İki laptop var ve ikisinde de internet hızı yavaş. Görüntülerin hızlı olanı telefona ait, yavaş olan laptopa. Haliyle LAN ağı üzerinden bağlanıyorum. 2 laptopun da sonucu yok, sadece birinin. Diğeri de telefona ait.

Son düzenleyen: Moderatör:
OK. Laptoplar aynı mı? Ağ kartı modelleri ne?
Hayır, farklı cihazlar.
1. Laptop : Realtek 8821CE
PCI\VEN_10EC&DEV_B852&SUBSYS_485317AA&REV_00

2. Laptop : BCM943228HM4LP1 , donanım kimliği paylaşamıyorum cihaz yanımda değil. Broadcom olması lazım markasının.

Modeme baglı cihaz sayısı azken internet çekiminde bir problem olmuyor laptopta. Ama cihaz sayısı fazla iken telefonla laptop arasında cok fark var, ikisi de aynı mesafede.
Realtek kartlı cihazdan az önceki görüntü. 7 cihazda bu kadar fark etmemeli, 47 nerede 0.81 nerede yani.

Son düzenleme:
Bunun sürücüsü:

BCM943228HMB çok eski. Değişilmesi iyi olur.

Modem marka/model?
Abi Zyxel VMG 3312 B-10B olması lazım Broadcom çipli bir model. Firmware güncellemesini kendisi otomatik yapıyor sanırım. Yazıyor olması gerek yukarda.

BCM943228HMB çok eski. Değişilmesi iyi olur.
O işe güvenemiyorum, eskiden konu açmıştım bu cihazın BIOS'u kilitliydi. Zaten bunlarda da Whitelist sorunu var, çoğu kart uymuyor. Yine de uyan modelleri araştırıp kartını yenileyebilirim. HP Probook 6470B adında bir cihaz o da.

Lenovo'nun sürücüsünü yenileyeceğim attığınız linkten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…