Çözüldü Laptopta internet hızı yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Laptopta aldığım internet hız sonucu;

Telefonda aldığım hız sonucu ;

Bu sadece fotoğrafını attığım ağda oluyor, diğer ağlarda böyle bir durum yok.

Laptop modeli yazmadım, diğer cihazımda da böyle çünkü. Resimlerinden hızlı olanı telefon aittir. Modemim Zyxel VMG 3312.

Son düzenleme:
Çözüm
Operatör modemi mi?

Aynen öyle. 10 yıl olmuştur, altyapı değişince değişeceğiz modemi de.

Donanım kimliğini internete girdiğimde 8821CE çıkıyor, aygıt yöneticisinde ise 8852BE Wi-Fi 6 yazıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yanlış model ismi verdim sanırım.

Buradan Realtek olanı indirdim, çalışmadı. Windows Update kablolu internetten faydalanıp bir sürücü kurdu yine RTL8852BE Wi-Fi 6 adında.

Vaziyet aynı.
Windows Update'in kurduğu sürücünün ayarlar kısmından 5 GHz ayarını kapattım, böylece internet hızı sorunu çözülmüş oldu.
Kapalı iken;

Açık iken;

Bağlandığım ağ 2.4 GHz, standart. Peki neden bu ayar açıkken böyle oluyor bir de onu çözmek gerek.
Operatör modemi mi?

Aynen öyle. 10 yıl olmuştur, altyapı değişince değişeceğiz modemi de.

Donanım kimliğini internete girdiğimde 8821CE çıkıyor, aygıt yöneticisinde ise 8852BE Wi-Fi 6 yazıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yanlış model ismi verdim sanırım.

Buradan Realtek olanı indirdim, çalışmadı. Windows Update kablolu internetten faydalanıp bir sürücü kurdu yine RTL8852BE Wi-Fi 6 adında.

Vaziyet aynı.
Windows Update'in kurduğu sürücünün ayarlar kısmından 5 GHz ayarını kapattım, böylece internet hızı sorunu çözülmüş oldu.
Kapalı iken;

Açık iken;

Bağlandığım ağ 2.4 GHz, standart. Peki neden bu ayar açıkken böyle oluyor bir de onu çözmek gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Muhtemel sürücü sorunu gibi. Olmaması gereken bir sorun.
Aslında bu kart yerine AX 200 almayı planlıyorum ama laptopun içini açmak hiç istemiyorum.

1.5 ay sonra sorun yeniden başladı, 50Mbps internetten sadece 20-22 Mbps'sinden faydalanıyorum. 5GHz devre dışı, ne kadar sürücü kursam fayda etmedi.

Yukardaki linkten sürücüyü güncelleyince yeniden çözüldü.

Son düzenleme:
Merhaba, iyi sosyaller. Aynı model ağ kartına sahibim. HP'nin kendi sitesinden sürücüsünü indirip birkaç kez sil-kur yapmıştım aynı sorundan ötürü. Gigabit internet kullanıyorum, indirme hızım çok yavaş ama yükleme hızımda hiçbir problem yok. Diğer cihazlarda bir problem yok. Mesela telefonumda hız testi yaptığımda olması gereken hızı alıyorum. Ancak laptopumda hız bazen durduk yere düşüyor ve Wi-Fi'ı kapatıp açtığımda düzelse de bir süre sonra tekrar aynı durumu yaşıyorum.

Alternatif çözüm olarak yaptığınızı uyguladım, 5 GHz modunu kapattım. Ancak bu sefer daha beter oldu. Normalde modemin 2.4 GHz kanalından bağlanıyordum. Önce onun bağlantısını tamamen kesti, sonra tekrar bağlandı. Bu sefer çok daha yavaş bir indirme hızı aldım. Bundan ötürü eski haline geri getirdim.

Recep Baltaş'ın da dediği gibi sürücü kaynaklı sorun yaşadığımı düşünüyorum ama nasıl kaldıracağımı ve tekrar yükleyeceğimi bir türlü anlayamadım. Sürücü, yüklü programlarda gözükmüyor. Bundan ötürü Aygıt Yöneticisi'nden kaldırdım. Tekrar yüklemek içinse laptopun kendi destek sitesinden indirdim. Bunda ise exe dosyası o kadar garip ki sadece kuruyor ve sonrasında hiçbir onay vermeden kendisini kapatıyor. Bu yüzden aklıma şu geldi: Acaba sizin paylaştığınız siteden sizin cihazın sürücüsünü kursam sorun düzelir mi? Benim cihazım HP Omen 17 DB0015NT bu arada.

Sizin cihaz için son güncelleme yakın tarihte gelmiş ancak komiktir ki bende hem Mediatek hem de Realtek için sürücüler mevcut. Ayrıca sizinkine kıyasla daha eski tarihli.

@Hybrid Theory, yazdığınız mesajla ilgili bildirim bana gelmedi veya gözümden kaçmış. Ne yaptınız, hala böyle mi? Ben kart değişikliğine gittim.
Cihazda problem yokmuş, modemde ve modemin konumunda problem var mış. Cihazın konumunu ve modemi değiştirdik. Arada kopukluk yapıyor ama o da internet kaynaklı yaşanıyor genelde. En azından cihazımda problem olmadığını öğrenmiş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…