Laptopta işlemci ve ekran kartı dışındaki parçaların termal pedi performansı etkiler mi?

Mr Edebiyat

Çalışkan
Hocalarım, Dün Excalibur G870 bilgisayarımın işlemci ve ekran kartı termal macununu yeniledim. Sıcaklıklar 10–20 derece arası düştü, herhangi bir sıkıntı yok.

Benim sıkıntım şu: Atıyorum Valorant oynuyorum, ekran kartı ve işlemci tam gücünü kullanmıyor gibi hissediyorum. Oysaki sıcaklıklar çok düşük, isterse kullanabilir. İşlemci 35–40 watt arası ve 65–70 derece civarında çalışıyor. Ekran kartı da o civarlarda güç çekiyor ve 55–60 derece arası oynuyor.

Bu sadece bir örnekti. Laptop diğer oyunlarda da kötü FPS almıyor ama daha iyisini alabilir gibi geliyor; tam performansını kullanmıyor sanırım.

İşlemci ve ekran kartı dışında bazı yerlerde beyaz bir şey sürülmüş, sanırım termal pad. İşte, onlar performansa etki eder mi? Termal macun değiştirirken onlara hiç dokunmadan geri kapattım. Onlar ısındığı için bilgisayar tam performans kullanamıyor olabilir mi?

Termal macun değiştikten sonraki hâlinin resmini bıraktım, inceleyebilirsiniz. (Bilgisayar nihai performansta çalışıyor bu arada.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar genelde CPU ve GPU'ya göre bildiğim kadarıyla geç eskir. O küçük parçalardaki kıvam eğer çok koyu değilse ellemeye gerek yok. PC performans modunda değildir tahminen yoksa CPU çekebileceğinin en iyisini çeker. Windows güç ayarlarından prize takılı maximum güç yap. PC'yi sessiz modda kullanıyorsan değiştir modunu.

Termal pedler genelde omurluk olur, sizin cihaziniz zaten les oldugundan kotu performans veriyordur.

Termal pedler genelde omurluk olur, sizin cihaziniz zaten les oldugundan kotu performans veriyordur.

Ben bilgisayar kötü performans mı veriyor diyorum? Tam performansını kullandığını düşünmüyorum ki şu anda zaten Valorant'ta 300 FPS alıyorum bir sorunum yok. Sadece daha iyi performans alabileceiğini düşünüyorum.

Hocam ben önceden tam performans alsın diye ufak tefek anlamsız ayarlar yapmıştım. En iyisi formatlayayım temiz başlangıç yapayım. Bu durumun termal padle alakası yoksa.

Yeni bir güç planı ayarlasaniz yeter tahminen format dosyalarınızı kaybetmenize neden olur şu an ayarları az kurcalayin Casper'in nasıl bir uygulaması var bilmiyorum o yüzden sizin bakmanız gerek.

Sizin de dediğiniz gibi ana bileşenler en önemlisi. Diğer parçalar üzerindeki padler de ömrünü tamamladı ise değişmesi gerekir. Performansa illa etkisi vardır. Olmasa neden koysunlar? Belki ana bileşenler kadar etki göstermeyecektir lakin azda olsa etkisi olacaktır. Eğer değiştirme şansınız varsa yapmanızı tavsiye edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…