Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Cursor yapay zeka IDE'sini kullanarak Laravel ile sıfırdan haber sitesi yazdırıyorum. Haber sitesinin her şeyini yapıyorum fakat haber botu kodlattığımda sürekli olarak yanlış veriler çekiyor veya çekmiyor.
Ama her siteden haber çekebilecek bir bot yaptırmak istiyorum. Daha önce böyle bir şey yapan oldu mu?

Örneğin RSS feed kaynağı gireceğim.
RSS bot sayfasında haberleri çek dediğimde girdiğim RSS feed kaynağındaki haberlerin.

• Haber içeriği
  • Haber resmi
  • Kategorileri
  • Etiketleri

Çekip manuel olarak özgünleştirip yeniden paylaşmak istiyorum.

Not: Site tamamen İngilizce ve sadece belli bir haber kategorisine yoğunlaşmış durumda.

10-15 tane ya da daha fazla kategori yok. Yalnızca tek bir kategori

Sadece tek bir organizasyonun haberini yapacak. Dünyaca ünlü organizasyon. İsim veremem şu anda maalesef ama bilindik dünyaya mal olmuş bir organizasyon ile ilgili haberleri paylaşacak sadece.

Arkadaşlar merhaba,
Cursor yapay zeka IDE'sini kullanarak Laravel ile sıfırdan haber sitesi yazdırıyorum. Haber sitesinin her şeyini yapıyorum fakat haber botu kodlattığımda sürekli olarak yanlış veriler çekiyor veya çekmiyor.
Ama her siteden haber çekebilecek bir bot yaptırmak istiyorum. Daha önce böyle bir şey yapan oldu mu?

Örneğin RSS feed kaynağı gireceğim.
RSS bot sayfasında haberleri çek dediğimde girdiğim RSS feed kaynağındaki haberlerin.

• Haber içeriği
  • Haber resmi
  • Kategorileri
  • Etiketleri

Çekip manuel olarak özgünleştirip yeniden paylaşmak istiyorum.

Not: Site tamamen İngilizce ve sadece belli bir haber kategorisine yoğunlaşmış durumda.

10-15 tane ya da daha fazla kategori yok. Yalnızca tek bir kategori

Sadece tek bir organizasyonun haberini yapacak. Dünyaca ünlü organizasyon. İsim veremem şu anda maalesef ama bilindik dünyaya mal olmuş bir organizasyon ile ilgili haberleri paylaşacak sadece.
1. RSS Feed Oluşturma:
- Hedeflediğin haber kaynağının RSS feed adresini edin. Genellikle haber sitelerinin ana sayfalarında veya "RSS" bölümünde bulunabilir.

2. Laravel Projesinde Gerekli Paketleri Kur:
- composer require woni/php-rss gibi bir RSS okuma kütüphanesi ekleyebilirsin. Bununla, RSS verilerini kolayca çekebilirsin.

3. RSS Verilerini Çekme İşlevini Oluştur:
- Laravel'de bir hizmet sınıfı (Service Class) oluştur. Bu sınıfta RSS feed'den veri çekme işlemini yöneteceksin.
Kod:
php
   use Woni\FeedReader;

class RssFetcher {
       protected $feedUrl;

public function __construct($feedUrl) {
           $this->feedUrl = $feedUrl;
       }

public function fetch() {
           return FeedReader::read($this->feedUrl);
       }
   }

4. Haber Verilerini İhtiyaç Duyulan Formatla Çek:
- Yukarıdaki sınıfta, RSS'den çektiğin verileri analiz et ve ihtiyacın olan bilgilere eriş. Örneğin:
Kod:
php
   $feed = $this->fetch();
   foreach ($feed->get_items() as $item) {
       $title = $item->get_title();
       $content = $item->get_content();
       $image = $this->extractImage($content); // Resmi içeriğinden ayır
       // Kategoriler ve etiketler varsa bunları işleyebilirsin.
   }

5. Veritabanına Kaydetme:
- Çektiğin verileri Laravel'in Eloquent ORM kullanarak veritabanına kaydet. Modelini oluştur ve veriyi kaydet:
Kod:
php
   $news = new News();
   $news->title = $title;
   $news->content = $content;
   $news->image = $image;
   // Kategorileri ve etiketleri ekle.
   $news->save();

6. Manuel Özgünleştirme:
- Çektiğin içerikleri manuel olarak incelemek için bir arayüz geliştir. Böylece her defasında veriyi özgünleştirip yayına alabilirsin.

7. Hata Kontrolü ve Güncelleme:
- RSS feed'i düzenli olarak kontrol et. Yeni içerik geldikçe güncellemeler yap. Bunun için cron job kullanabilirsin.

8. Performans ve Hız Optimizasyonu:
- Çektiğin verilerin sayısı arttıkça hızda düşüş yaşamamak için önbellek (cache) mekanizması eklemeyi düşünebilirsin.

Bu adımları takip ederek, belirttiğin özellikleri barındıran bir haber botu oluşturabilirsin. Herhangi bir sorunla karşılaşırsan ek detay isteyebilirsin.