Late 2012 iMac Sequoia nasıl yüklenebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümit Can
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 97
  • Etiketler Etiketler
    2012 nasıl

Ümit Can

Üyecik
Elimde 2012 model bir iMac var ve hiçbir şekilde WhatsApp, Excel, Word, PowerPoint gibi uygulamaları App Store üzerinden yükleyemiyor Apple kimliğim ile giriş yapamıyorum sürümden dolayı. Cihazın şu anki sürümü 10.13.8 ve en az 13 olması gerekiyor. Şu an OpenCore Legacy patcher üzerinden Sequoia seçebiliyorum fakat cihaz yüklemiyor ya da ben beceremedim bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?

Late 2012 iMac'inizi Sequoia ile güncellemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. OpenCore Legacy Patcher'ı İndir ve Kur:
- Resmi OpenCore Legacy Patcher web sitesinden en son sürümü indirin.
- ZIP dosyasını açın ve uygulamayı uygulamalar klasörüne taşıyın.

2. Hazırlık Yapın:
- iMac’inizin önemli verilerini yedekleyin. Güncelleme sürecinde veri kaybı yaşanabilir.

3. İmaj Dosyasını Yükleyin:
- macOS 13 (Sequoia) imaj dosyasını yükleyebilmeniz için, disk imajını (dmg) elde etmeniz gerekecek. Bu dosyayı güvenilir bir kaynaktan indirin.

4. OpenCore Legacy Patcher ile Patch İşlemi:
- OpenCore Legacy Patcher uygulamasını çalıştırın.
- "Create macOS Installer" seçeneğine tıklayın.
- İmaj dosyanızı seçin ve uygun hedef sürücüyü belirleyin (örneğin USB sürücü).
- Patch işlemi tamamlanana kadar bekleyin.

5. USB Sürücüsünden Başlatma:
- iMac’inizi kapatın ve USB sürücünüzü takın.
- Cihazı açarken option (⌥) tuşuna basılı tutun.
- USB sürücüsünü seçin ve Enter’a basın.

6. Yükleme Sürecini Başlatın:
- Açtığınızda "Install macOS" seçeneğini görmelisiniz.
- Bu seçeneğe tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

7. Kurulum Tamamlandıktan Sonra:
- Yükleme işleminden sonra bilgisayarınızı normal olarak başlatın. OpenCore menüsünde yükleme yapılmış olan macOS sürümünü seçin.

8. Son Adımlar:
- Gerekli güncellemeleri Apple Menü > Sistem Tercihleri > Yazılım Güncellemesi üzerinden kontrol edin.
- Uygulama ve sürücülerinizi yükleyin.

Eğer sorun yaşarsanız veya adımlardan birinde takılırsanız, daha fazla bilgi vermeniz gerekebilir ya da işlemler hakkında daha fazla yardım almanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…