system32exec

Çalışkan

Temel Sistem Bileşenleri​

• Anakart: MSI B650M GAMING PLUS WIFI
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB (Hava Soğutma)
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT Nitro+
  • Güç Kaynağı (PSU): Corsair RMe 750W 80+ Gold Tam Modüler
  • Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
  • Kasa: Lian Li Lancool 217 INF

Depolama ve Görüntü Çevre Birimleri​

• Monitör: Samsung Odyssey G65B 27 inç 240Hz (Kavisli Oyuncu Monitörü)
  • SSD: Samsung 860 EVO 500 GB (SATA)
  • SSD: Samsung 870 EVO 1 TB (SATA)
  • M.2 SSD: Kioxia EXCERIA (Soğutuculu) 2 TB (NVMe Gen4)

Giriş Cihazları​

• Fare (Mouse): Razer Basilisk V2 Gaming
  • Klavye: HyperX Alloy Core RGB

Sistemim bu şekilde. Riot destek ile iletişime geçtim, klasik sürücüleri güncelle, yüksek performansa al, arka planda çalışan gereksiz programları kapat vb. diyorlar, hepsi denendi, olmadı. Format attım, oyun içinden dikey senkronizasyonu kapalı, açık yaptım, 240 sabitledim, sınırsız seçtim, yok efendim fare Hz değerlerini aşağı çektim, grafik ayarlarını en düşüğe çektim sonra en yüksek, falan sonra istemciyi kapattım bana mısın demedi.

Not defteri ile YouTube üzerinden birkaç değer girme ayarı vardı onu da yaptım olmadı.

Yok çerçevesiz ekran, tam ekran vesaire vesaire.

Reddit'te bu sorunu yaşayan tonlarca insan var. 4070 ekran kartı ile mi dersin, 5000'ler mi dersin.

AMD ile alakalı diyordum ama değilmiş.

Dört yıl öncesinde falan 144 FPS sabit iken 143'e düşerdi, 1 FPS kayıp olurdu. Sonra her yıl bu sorun 4 FPS, 7, 10 derken şu an 2026 yılında 50-60 arası oynuyor. Bir türlü 240'ta sabit oynanmıyor, AMD yazılımında her türlü ayarı da denedim, yok.

Diğer oyunlarda hiçbir sorun yokken elemanlar "driver güncelle" diyor, "arka planda çalışan programları kapat" diyorlar, komedi. En baba Cyberpunk 2077'de bile bu sorunu yaşamıyorum. Akıcı ve gayet stabil.

Sıcaklıklarım gayet iyi, ekran kartı 52-53 derecelerde, işlemci de 56-57.

Koskoca şirket nasıl olur da optimizasyon sağlayamaz anlamıyorum, çok mu zor? Bu işi çözebilene sınırsız maaş bağlamak lazım. Hayır, donanım parçaları eski, düşük olsa eyvallah anlarım da en günceli her şeyiyle.

Sıcaklıklar normal seyrediyordur diye tahmin ediyorum. Oyunda GPU ve işlemci kullanımı % kaç? Ben de benzer bir sisteme sahibim, karşılaştırmak için soruyorum.

Sıcaklıklar normal seyrediyordur diye tahmin ediyorum. Oyunda GPU ve işlemci kullanımı % kaç? Ben de benzer bir sisteme sahibim, karşılaştırmak için soruyorum.
Sıcaklıklar oyunda yukarıda yazdığım gibi. GPU ve CPU kullanımına bakmadım bakıp dönüş yaparım.

Merhaba. Kullandığım sistemde de LoL'ün istemcisi arkada açıkken en az 40-50 FPS düşük alıyorum. "Oyun esnasında istemciyi kapat" ayarını da açıp dener misiniz? Böyle güçlü bir sistemde sorun bu değildir diye düşünüyorum ama denemekten zarar gelmez. Ayrıca kullandığım başka bir cihazda da FPS sabitlemesi yapınca sabit 180 FPS alamıyordum ama sabitlemeyi kaldırınca 200'den aşağı düşmüyordu. Bunun çalışmasını beklerdim ama olmamış.

Merhaba. Kullandığım sistemde de LoL'ün istemcisi arkada açıkken en az 40-50 FPS düşük alıyorum. "Oyun esnasında istemciyi kapat" ayarını da açıp dener misiniz? Böyle güçlü bir sistemde sorun bu değildir diye düşünüyorum ama denemekten zarar gelmez. Ayrıca kullandığım başka bir cihazda da FPS sabitlemesi yapınca sabit 180 FPS alamıyordum ama sabitlemeyi kaldırınca 200'den aşağı düşmüyordu. Bunun çalışmasını beklerdim ama olmamış.
Yok hocam denedim onu da bir şey değişmedi.

GPU kullanımı: %16 24 arası
CPU kullanımı: %16 40 arası

İki kullanım da neredeyse eşit gidiyor çoğunlukla.

Bazen GPU bi tık fazla bazen CPU ama aralarında 10 fark var.

Botlarla denedim ama aramdan çok farkı olacağını sanmıyorum. Ben de hemen hemen aynı kullanımları gördüm ama 240FPS aldım.

50-60 derken çatışma anında 50-60 FPS'e mi düşüyor yoksa 50-60 FPS mi düşüyor?(180-190'a)

Botlarla denedim ama aramdan çok farkı olacağını sanmıyorum. Ben de hemen hemen aynı kullanımları gördüm ama 240FPS aldım.

50-60 derken çatışma anında 50-60 FPS'e mi düşüyor yoksa 50-60 FPS mi düşüyor?(180-190'a)
:D yok hocam fark var botlarla bende de sorun yok çünkü. ARAM girmeniz lazım şamata moduna. 240'dan 215'e kadar düşüyor sonra yükseliyor 240'a

:D yok hocam fark var botlarla bende de sorun yok çünkü. ARAM girmeniz lazım şamata moduna. 240'dan 215'e kadar düşüyor sonra yükseliyor 240'a
Deneme fırsatınız oldu mu hocam? nasıl durum siz de?

Son düzenleme: