Lehimli RAM nasıl değiştirilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan luvr3n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 295
  • Etiketler Etiketler
    nasıl ram

luvr3n

Çalışkan
Selam, şu anda kullandığım Huawei Matebook D15 2020 (R5 8gb ram) modelinde ram yükseltmesi yapmak istiyorum. Lehimli RAM'ler tamir yerlerinde vb. yükseltme veya değişim yapılamaz mı? Bunun bir çözümü var mı? 8 GB asla yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook'lar için yapanlar vardı.
Çok masraflı olacağını söylemişlerdi ben o yüzden bulaşmamıştım. Sizin laptopta da aynı durum olacaktır.

Laptopu ikinci elde değerlendirip hazır taksitler yüksek iken yeni bir laptop almak mantıklı olabilir.
Alırken 1 tarafı lehimli biri ise upgrade edilebilir slotlu modeller tercih edebilirsiniz.

MacBook'lar için yapanlar vardı.
Çok masraflı olacağını söylemişlerdi ben o yüzden bulaşmamıştım. Sizin laptopta da aynı durum olacaktır.

Yeni laptop daha mantıklı o zaman...

Laptopu ikinci elde değerlendirip hazır taksitler yüksek iken yeni bir laptop almak mantıklı olabilir.
Alırken 1 tarafı lehimli biri ise upgrade edilebilir slotlu modeller tercih edebilirsiniz.

Doğru diyorsunuz, teşekkür ederim.

BGA Cihazı Mikroskop ve Krem Lehim gibi ekipmanlar gerekyor. Yapanlar var ama aldıkları ücret maliyetli olabilir cihaz yeni değilse.

SMT istasyonunuz varsa yapabilirsiniz hocam

Bu tarz müdahalelerde sadece istasyon yetmez kartı da belli bir sıcaklığa çıkarıp işlem yapılması gerek.

Yeni laptop daha mantıklı o zaman...
Doğru diyorsunuz, teşekkür ederim.

Kesinlikle. İşini bilen kişi bu cihaz için ekstra ücret bile alır çünkü RAM'lerin biri önde diğeri arkada yani aynı anda işlem yapılamayacağı gibi ısıtılıp soğutulup tekrar işlem yapılmalı bu da çok uğraştırıcı.

Yapılsa bile bana riskli geldi. Belirli bir ücret ödeyip, 6 ay sonra bozulmasını istemem :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…