• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Leman Dergisi Hz. Muhammed ve Hz. Musa'yı karikatürize etti: Dini değerleri aşağılama suçundan soruşturma başlatıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nefs İlmi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
  • Leman Dergisi'nin 26 Haziran tarihli karikatürü, Peygamber Hz. Muhammed'in karikatürize edilmesi nedeniyle sosyal medyada tepki topladı.
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dergi hakkında 'dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi gereğince adli soruşturma başlattı.

https://onedio.com/haber/adalet-bak...di-leman-dergisi-ne-sorusturma-acildi-1300927

Leman Dergisi hadsizlik yaptı. Burası ayrı. Ama bu olay AKP'nin işine yaradı, benden demesi. X'e ilgili etikete bakmanız yeterli.

Son düzenleme:
Karikatür sıkıntılı. İlk bu haberin başlığını okuyunca "Kesin yine en ufak bir aşağılama yoktur ama algı yapılıyordur." diye düşündüm ama gerçekten de kabul edilebilir bir şey değil. Müslüman olmasam da dini değerlere karşı bu tarz saldırıların yapılması hiç hoş bir şey değil ve kesinlikle karşıyım.

Afiyet olsun. Tepki gelmeyeceğini düşünmüş olamaz.

Adamlara soruşturma açılması ayrı bir komedi, Leman binası önünde toplanan saldırgan şeriatçı grubun "yaşasın şeriat" sloganları atarken polislerin onları izlemesi ayrı bir komedi. Her fırsatta düşünce özgürlüğü ve Laik devlet istiyorsanız buna "iyi olmuş" diyemezsiniz. Burada asıl sıkıntı devletin dinleri koruyan yasalarının olması, laik bir devlet içerisinde bu olmamalı. Çıkıp tepkinizi göstermeniz gayet normal ancak Twitter etiketlerine ve Leman binasının önünde olan bitenlere bakın. Şeriatçı gruplar hem çevrede duran insanlara hem de binalara saldırıyor. Twitter üzerinden ölüm tehditleri yağdırılıyor ve dergi bünyesinde çalışan pek çok kişinin resimleri ifşalanmaya çalışılıyor. Sen, ben, O, bu hepimiz veya hiçbirimiz buna karşı olabilir veya olmayabiliriz, ancak gerçek anlamda bir basın, düşünce ve vicdan özgürlüğü istiyorsak bu yaşananların hiçbirine "iyi olmuş" diyemeyiz.

Kaldı ki ortada Muhammed ve Musa isimli iki kişi var. Bunların peygamber olduğu derginin bir yerinde yazmıyorsa savaş sırasında öldürülen iki kişi resmedilmiş sadece.

''Kaldı ki ortada Muhammed ve Musa isimli iki kişi var. Bunların peygamber olduğu derginin bir yerinde yazmıyorsa savaş sırasında öldürülen iki kişi resmedilmiş sadece.'' Tabi efendim.
Filistine gidin diyerek gösteriyi provoke eden kadından bahsetmemene şaşırmadım.

Laik devletin tanımı nedir? Öğren. Sonra bu konuyla hiç alakası olmadığını gör. Sonra şeriatçı topluluk ve laiklik üzerinden Techolay.net Sosyal kullanıcılarına duygusal manipülasyon yapma.
Ve ayrıca toz pembe dünyadan çık.

"Müslüman'lar yanlış yerdesiniz Filistine gidin" diyerek çevreye ve Leman binasına saldıran insanların yaptıklarını provoke eden kadını yazmamam çok yanlış olmuş gerçekten. Halbuki diğer taraf nasılda melek nasılda iyiliğin ışık taşıyan savaşçılarıydı . Kaldı ki kadın haklı, cihat cihat diye dolaşan adamların ne işi var savaşsız ülkede, gitsinler cihat etsinler bu kadar istiyorlarsa.

Tozpembe dünya he, dünya görüşümü merak ediyorsan eski konularıma bakabilirsin. Laik devlet en basit tabiri ile din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır, haliyle devletin yasalarında dinleri koruyan yasalar bulunmamalı ve devlet eliyle dini kurumlar açılmamalı ya da desteklenmemelidir. Çünkü devletin bunların hiçbiriyle işi yoktur ve din tamamen kişinin vicdan özgürlüğüne bırakılmıştır. Kimseye duygusal manipülasyon yapmıyorum sadece olması gerekeni söylüyorum, forum içinde beni bilen herkes düşüncelerimi debilir. Dediğim gibi merak ediyorsan eski konularıma bak.

Son düzenleme:
@Plant4, laik devlet din işlerinin ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Fakat bir ülke toplumsal barışı ve düzeni sağlamak adına kendi sosyokültürel yapısını dikkate alarak ek kanunlar getirebilir. Bu ek kanunlar, bu konuda ilgili kanun TCK 216, laikliğin tanımını bozmuyor ise sorun yoktur. Senin söylediğin tırnak içinde "özgürlük" Skandinavya ülkeleri için geçerli olabilir ama Türkiye gibi çok çok çok başka bir yapıda ülke için aynı kuralların, kanunların geçerli olması, bunun olabileceğini düşünmek absürt bir durumdan öte değildir. Türkiye konumunda, örneğin biri Hristiyanlık'a karşı aşağılama yapmışsa aynı şekilde TCK 216'dan işlem görmelidir. Sadece İslam bağlamında bu kanunun işlemesi seni biraz haklı çıkarabilir. Ama biri Hz. Muhammed'i karikatürize edecek, ben de ifade özgürlüğü diyeceğim. Aynen kanki! Versene oradan touch blue.

Kaldı ki ortada Muhammed ve Musa isimli iki kişi var. Bunların peygamber olduğu derginin bir yerinde yazmıyorsa savaş sırasında öldürülen iki kişi resmedilmiş sadece.
Bir de sırf şuradan dolayı ciddiye alınacak bir mesaj değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…