urn4ga

Uzman
Merhaba, günlerdir Lenovo IdeaPad 3-17ITL6 cihazıma Windows 10 kurmaya çalışıyorum. Kurulum kısmında internet bağlantım yok seçeneği ne denediysem karşıma çıkmadı. Ağ bağlantısı yapmadan masaüstüne girmenin tek yolu CTRL Shift F3 kombosuyla audit mode açmaktı. Windows kurmak gibi nispeten kolay bir şeyi yapamamaktan kafamı duvarlara vurma seviyesine gelmişken aklıma aynı SSD'ye Windows'u başka bir cihazda kurma fikri geldi. Masaüstü bilgisayarıma taktım ve ne göreyim, yarım bırakmış olduğum Windows kurulumu ağ ekranında internet bağlantım yok seçeneği var. Neden Lenovo laptopta böyle bir sorun var?

Sorun yok sadece Windows'un ISO'sunda senin laptopun internet driveri yok.
Ya laptopun internet sitesine girip driveri kuracaksın ya da bypass yolu var.

Cihaz laptop olduğu için internet bağlantısını zorunlu kılıyor olabilir Microsoft. Bir de Home yerine Pro denerseniz o seçenek çıkmalı. Olmazsa belleği Rufus ile hazırlayın.

Sorun yok sadece Windows'un ISO'sunda senin laptopun internet driveri yok.
Ya laptopun internet sitesine girip driveri kuracaksın ya da bypass yolu var.

Sorun internet driver i değil. Zaten ağ kısmında Wi-Fi bağlantıları çıkıyor. Benim değinmek istediğim nokta şu; Neden internet bağlantısı olmadan yükleme seçeneği sadece Lenovo laptoplarda yok? HP, ASUS gibi başka markaların güncel modellerinde bu sorun yaşanmıyor.

Sorun internet driver i değil. Zaten ağ kısmında Wi-Fi bağlantıları çıkıyor. Benim değinmek istediğim nokta şu; neden internet bağlantısı olmadan yükleme seçeneği sadece Lenovo laptoplarda yok? HP, ASUS gibi başka markaların güncel modellerinde bu sorun yaşanmıyor.
Haa o şekil.

Belki yeni ISO çıkarmıştır veya Wi-Fi bağlantısı çalıştığı için zorluyordur seni veya yine driver yoktur onlarda.

Haa o şekil.

Belki yeni ISO çıkarmıştır veya Wi-Fi bağlantısı çalıştığı için zorluyordur seni veya yine driver yoktur onlarda.

Eski isolarda denedim. ISO ile alakası yok son sürüm Windows 10 masaüstünde bağlantım yok diye kuruluyor. Wi-Fi bağlantısı çalışmaması için BIOS üzerinden kapattım ama nafile.