AlpAbuc54

Uzman
Yer
Sakarya
Arkadaşlar GitHub'ta ASUS Zenbook Duo'ya OpenCore indirmişler. Onun işlemcisi Tiger Lake diye geçiyor. Bir baktım ki benimki de öyle. Denedim oldu. Ama sıkıntı şu ki kurulumda “internet bağlantısı gereklidir” diyor. Ne yapacağım? Gibmacos kullandım. Bir de basesystem.DMG denedim onda ise başlamadı. Ne yapacağım?

Kullanacağınız EFI hangi sürüm için ise forumdan tam imajı indirip tekrar deneyin. Recovery image ile ethernet kullanmadığınız sürece sorun yaşarsınız. G7 işlemci için Catalina yerine Ventura veya Sequoia deneyin.

Kullanacağınız EFI hangi sürüm için ise forumdan tam imajı indirip tekrar deneyin. Recovery image ile ethernet kullanmadığınız sürece sorun yaşarsınız. G7 işlemci için Catalina yerine Ventura veya Sequoia deneyin.
Ethernet girişim yok. Bi’ de hangi sürüme uygun olduğuna nereden bakılıyor?

Demeyi unuttum sequoiayı denedim basesystem.dmg ile unsupported image diye sorun çıkarıyor

Şimdi itlwm.kext dosyasını aktaracağım.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz hatayı anlamıyorum. Verbose'ta mı böyle bir şey ile karşılaşıyorsunuz? Neyi, nasıl yaptığınız hiç anlaşılmıyor inanın. İmajı indirip bir belleğe yazdınız mı? Yazdıktan sonra da bulduğunuz EFI'yi test ettiniz mi? Verbose'ta aldığınız hata tam olarak nedir? Ethernet girişiniz yok ise mecburen imaj indirip belleğe yazacaksınız. Recovery Image file için(gibmacOS) ethernet gerekiyor. Tiger Lake gibi güncele işlemci ile Ventura'nın aşağısına inmeyin. Itlwm'nin en son Sequoia için desteği yoktu, belki gelmiştir bilemem.

Bahsettiğiniz hatayı anlamıyorum. Verbose'ta mı böyle bir şey ile karşılaşıyorsunuz? Neyi, nasıl yaptığınız hiç anlaşılmıyor inanın. İmajı indirip bir belleğe yazdınız mı? Yazdıktan sonra da bulduğunuz EFI'yi test ettiniz mi? Verbose'ta aldığınız hata tam olarak nedir? Ethernet girişiniz yok ise mecburen imaj indirip belleğe yazacaksınız. Recovery Image file için(gibmacOS) Ethernet gerekiyor. Tiger Lake gibi güncele işlemci ile Ventura'nın aşağısına inmeyin. Itlwm'nin en son Sequoia için desteği yoktu, belki gelmiştir bilemem.

Sıkıntı şu: Ben buna Catalina kuracağım çünkü gibmacOS te Mojave ve Catalina var. Onu açıyor ama böyle Ventura'yı basesystem DMG ile açmaya çalışınca açılmıyor. Uncorrupt Image (yanlış söylemiş olabilirim) diye hata veriyor basesystem DMG ile çalıştırırken. Bunu nasıl çözerim diyorum yapamazsak o interneti nasıl sağlarım diyorum.

Gerekirse Recep Baltaş'ın video rehberine de göz atın. Ardından imaj ile tekrar deneyin.