Makaleler
12
Yer
Antalya
Techolay Sosyal'den herkese merhaba. Bugün yeni aldığım laptop sırt çantası hakkında ufak bir inceleme yazacağım. Öncelikle neden bir laptop çantası alma gereksinimi duyduğum ve bu modeli neden tercih ettiğimle başlayayım.

Normalde herkesin sırtında gördüğünüz Adidas'ın bez çantalarından kullanıyorum. Laptop taşımam gerektiğindeyse el çantası ile yanımda taşıyorum. Ancak bu şekilde kolum kopuyor gerçekten. Fakülteye tramvay ile gidersem yaklaşık 25 dakika yürümem gerekiyor. Bu da gerçekten omzumu ve kolumu çok yoruyor. Laptopımı sırt çantama koyduğumda ise hem zar zor sığıyor, hem de çantanın sırt desteği olmadığından dolayı sırtımı aşırı acıtıyor. Özellikle bisiklet kullanıp da sırt çantamda laptopı taşırsam sırtım için daha da işkence oluyordu. Havanın güzel olduğu her gün ulaşımımı bisiklet ile sağladığım için laptopımın rahatça sığabileceği, içi doluyken sırtımı acıtmayacak düzgün bir çanta almam gerektiğini fark ettim.

Bu çantayı almamdaki neden ise piyasadaki ucuz modellerden biri olmasıydı. Benzer fiyatta herkesin çokça kullandığı farklı marka ve modeller karşımıza çıkıyor ancak ben o modelleri boyutlarından dolayı pek tercih etmek istemedim. Laptopım 15.6 inch ekrana sahip olmasına rağmen 2013 model bir laptop olduğu için ekran kenarları aşırı kalın, yani asla yeni bir 15.6 inch laptop boyutunda değil. Laptopımı çaprazlama ölçtüğümde 18.1 inch gibi bir değer karşıma çıktı. Ben de büyükçe bir çanta almamın hem laptopımın rahatça sığabilmesi için hem de seyahetlerde de rahatça içine eşyalarımı koyup kullanabileceğim için daha mantıklı olacağını düşündüm.

Bu model 16 inch olarak sınıflandırılmış ancak kullanıcı yorumlarında fotoğraflarına baktığımda çok daha büyük olduğu anlaşılıyordu. Bu modelin beyaz rengi şu anda indirimde 399 TL'ye satılıyor. Yani bu rengi tercih etme nedenim ucuz olmasıydı. Biraz kirlenebilir, farkındayım. Ancak iyi yanı, fakülteden dönüşüm akşam saatlerinde olduğu için bisiklet kullanırken karanlıkta beyaz bir çanta fark edilebilirlik olarak iyi olacak.

Laptop çantasının tam modeli Lenovo Ideapad Gaming Modern Backpack (White) GX42H71241.
Merak ederseniz linki bu: IdeaPad Gaming Modern Backpack (White) | GX41H71241
Bu da Akakçe linki. Ben Trendyol'dan aldım, satıcı da Trendyol:

Çantanın önü bu şekilde. Ana bölmesi fermuarlı değil. Üst kısmı kıvırıp cırtlıyoruz, ardından klipsi geçiriyoruz:
IMG_20240329_133722.webp
IMG_20240329_134908.webp

Ayrıca ön kısımda ufak fermuarlı bir bölme de mevcut. Boyut olarak bir ölçü vermem gerekirse iPad 2 rahat sığıyor:
IMG_20240329_162600.webp
IMG_20240329_162616.webp

Sırt kısmı ise bu şekilde. Sırt destekleri rahat gibi, evde laptopı içine atıp biraz takıldım ve rahatsızlık hissetmedim ancak asıl bisiklet üstündeki deneyimim önemli. Bunu deneyince buraya yazacağım. Boyutlarının da belli olması için metre ile ölçtüm, içi boş halde 48 x 38 cm gibi bir boyutu var:
IMG_20240329_134500.webp
IMG_20240329_134516.webp
IMG_20240329_135125.webp

Laptopımın boyutları 38 x 27 cm. Çantaya kıyasla bu şekilde duruyor:
IMG_20240329_134847.webp

Çantanın içinde laptop koyup sabitlemelik bir bölme mevcut. Ayrıca fermuarlı ve fileli ufak bir bölme de mevcut, kalemlik veya paketli bisküvi falan koyulabilir. Çantanın içinde laptop bu şekilde gözüküyor. Sanki 22 inch monitör koysam bile sığacakmış hissiyatı veriyor:
IMG_20240329_135022.webp

Son olarak çantanın iki tarafında da şişe koyma bölmesi mevcut. Bu bölmelerin lastikleri aşırı sıkı. 1 litre şişe sığdıramadım ama yarım litrelik şişe sığıyor. 750 mL şişe de sığmaz diye düşünüyorum çünkü gerçekten aşırı sıkı lastikleri:
IMG_20240329_135147.webp

Ürün ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu. Gayet güzel ve kaliteli olduğunu düşünüyorum. Kullanılan malzeme ve dikişler sağlam duruyor. Tek olumsuz yanı bence asıl bölmesinin fermuarsız olması. Kıvırıp da cırt ile tutturmak biraz garip geldi bana. Ama tabi içine su girmez bu şekilde diye düşünüyorum. Çanta sırtımdayken üst kısımların görünüşü pek hoş değil çanta dikdörtgen şeklinde olduğu için. Minimalist bir çanta isteyenler, yeni 15.6 inch laptoplara sahip olanlar için bu kadar büyük bir çantaya gerek yok. Ben, kendi laptopım rahatça sığsın diye bunu tercih ettim.

İncelemem bu şekildeydi. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Başka incelemelerde tekrardan görüşmek üzere.
Takipte kalın 😉.​

Hâlâ memnun musunuz hocam? Çantanın son durumu nasıl beyaz olduğu için çok yıpranma vs oldu mu renkte?

Hâlâ memnun musunuz hocam? Çantanın son durumu nasıl beyaz olduğu için çok yıpranma vs oldu mu renkte?
Leke olursa belli oluyor. Dış yüzeyini ıslak mendille siliyorum. Herhangi bir yıpranma veya deforme olmadı sağlam hala. Laptop çantası olarak memnunum ama içine ekstra kıyafet falan koyması zor oluyor ağzı çanta gibi değil de torba gibi olduğu için. İçine bi şey koyarken bi şey alırken kolunu daldırıyorsun falan pratik olmuyor o pek. Keşke ağız kısmının iki tarafı fermuarlı olsaymış da geniş olsaymış diyorum sadece. Onun dışında rahat ya. Ama şu anki fiyatı çok artmış bence mantıklı değil gibi şu an almak. Şu model 300 TL'ymiş şu an. Ben konudakini alırken de 300 TL idi.:D

Leke olursa belli oluyor. Dış yüzeyini ıslak mendille siliyorum. Herhangi bir yıpranma veya deforme olmadı sağlam hala. Laptop çantası olarak memnunum ama içine ekstra kıyafet falan koyması zor oluyor ağzı çanta gibi değil de torba gibi olduğu için. İçine bi şey koyarken bi şey alırken kolunu daldırıyorsun falan pratik olmuyor o pek. Keşke ağız kısmının iki tarafı fermuarlı olsaymış da geniş olsaymış diyorum sadece. Onun dışında rahat ya. Ama şu anki fiyatı çok artmış bence mantıklı değil gibi şu an almak. Şu model 300 TL'ymiş şu an. Ben konudakini alırken de 300 TL idi.:D
Evet o çanta nedense fiyatı sabit kalmış. Bende biraz geniş bir şey arıyorum bir sürü çanta var kararsız kaldım 😩.

Bende biraz geniş bir şey arıyorum bir sürü çanta var kararsız kaldım 😩.
Genişlik olarak büyük laptop çok rahat sığar hatta ben 2 gaming laptop birden koyup da taşıdığım oldu. 19 inch monitör taşıdığım oldu :d Ama laptop yanında bir sürü kıyafet falan koyayım derseniz kıyafetler pek sığmıyor, sıkış tepiş oluyor. En boy olarak büyük ama derinlik olarak bence dar. Haftasonu, 2 gece falan kalacağınız bi yere giderken koyacağınız kıyafetler için yeterli.

@Pabola Ha ama buna ben pek geniş değil falan dedim diye aynı fiyata başka ne var diye baktım ama onlar da hemen hemen aynı gibi geldi. Dediğim gibi ben bunun sadece fermuarlı olmamasına takıldım. İçinden bi şey alacağım hele en altta kaldıysa alacağım şey içinden bi şey almak zor, kolunu daldırman gerekiyor içine :d

Gözüme şu takıldı fiyat olarak diğer satılan yerlerden baya ucuza satılıyor:

Son düzenleme:
Genişlik olarak büyük laptop çok rahat sığar hatta ben 2 gaming laptop birden koyup da taşıdığım oldu. 19 inch monitör taşıdığım oldu :d Ama laptop yanında bir sürü kıyafet falan koyayım derseniz kıyafetler pek sığmıyor, sıkış tepiş oluyor. En boy olarak büyük ama derinlik olarak bence dar. Haftasonu, 2 gece falan kalacağınız bi yere giderken koyacağınız kıyafetler için yeterli.

@Pabola Ha ama buna ben pek geniş değil falan dedim diye aynı fiyata başka ne var diye baktım ama onlar da hemen hemen aynı gibi geldi. Dediğim gibi ben bunun sadece fermuarlı olmamasına takıldım. İçinden bi şey alacağım hele en altta kaldıysa alacağım şey içinden bi şey almak zor, kolunu daldırman gerekiyor içine :d

Gözüme şu takıldı fiyat olarak diğer satılan yerlerden baya ucuza satılıyor:
Bende şunu görmüştüm forumda. Nasıl sizce?