Sadece yazı yazıp video izleyeceğim, yanımda taşıyacağım diyorsan alınır. Ama ana bilgisayar olacaksa, bütçeyi biraz daha zorlayıp en azından 8GB RAM'li bir modele bakmanı şiddetle tavsiye ederim. Yoksa o 4GB RAM seni kanser edebilir hocam, benden söylemesi. Ekstra
128GB SSD'ye Windows kurunca sana geriye 60-70 GB kalır. İki film indirsen dolar. SSD takviyesi veya harici disk zorunluluk olur bunda. Ama disk taksan bile RAM darboğazını çözemezsin.

Buradaki laptop ne işleri görür. 256 GB SSD takılsa veya harici disk satın alınsa nasıl olur? Sanırım sadece internette sörf ve MS Office uygulamarını yapmak için var. Bu doğru mudur?

İyi Sosyaller.

Selam,

Aynı modelini kullanıyorum, günlük olarak dizi, film, müzik gibi şeylerde iş görüyor. Office kullanıyorsanız onda da iş görür. Fakat RAM yetmediği için 16 GB yükselttim daha iyi oldu. Depolama takmak için ayrı bir aparat sipariş vermeniz gerekiyor onunda bilgisayarcı yaparsa daha iyi olur. Ben bilgisayarcıda ekstra 2 TB depolama taktırdım. Onun dışında ufak oyunları oynatır. Ben 16 GB RAM taktırdıktan sonra GTA 4'ü bitirniştim. :D

Sadece yazı yazıp video izleyeceğim, yanımda taşıyacağım diyorsan alınır. Ama ana bilgisayar olacaksa, bütçeyi biraz daha zorlayıp en azından 8GB RAM'li bir modele bakmanı şiddetle tavsiye ederim. Yoksa o 4GB RAM seni kanser edebilir hocam, benden söylemesi. Ekstra
128GB SSD'ye Windows kurunca sana geriye 60-70 GB kalır. İki film indirsen dolar. SSD takviyesi veya harici disk zorunluluk olur bunda. Ama disk taksan bile RAM darboğazını çözemezsin.
Hocam sadece dediğim işlemleri görsün yeter. Olduğu kadarıyla artık. Yeni SSD yerine harici disk kullanma olasılığım da var. Hangisini tercih edersiniz? Harici diske ne varsa atarım zaten.

Peki harici diske program kurulur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Buradaki laptop ne işleri görür. 256 GB SSD takılsa veya harici disk satın alınsa nasıl olur? Sanırım sadece internette sörf ve ms Office uygulamarını yapmak için var. Bu doğru mudur?

İyi sosyaller.

Açıkçası sıfır, 4 GB RAM'li model alacağıma ikinci ele yönelirdim. Windows 11 bile tek başına daha çok RAM harcıyor zaten. Aksine de söylenen hiçbir şeye katılmıyorum, belirteyim.