Lenovo IdeaPad Slim 3i'de i5-13420H Termal Trottling oluyor

Bütçe
0

Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Cihaz
Lenovo İdepad Slim 3i İ5-13420H
Slim laptoplarda bu durum olabilir, bunu biliyorum. Ancak daha yeni aldım cihazı. Migros'tan ekstradan almıştım. Lenovo Vantage yazılımında otomatik seçiliyken bir çoklu çekirdek testi gerçekleştirdim Silverbench üzerinden; 46-56 derecede gezinen laptop anında 92 dereceye zıpladı ve fan sesleri gelmeye başladı. Sonra belki performans moduna almak gerekiyordur, soğutmayı full performansa almak için diye düşündüm. Performans modunda işlemci 95-96 bandındaydı, GHz kıstı. İlk 1-2 saniye 4.23 GHz'leri zorluyor, ardından 2.23'lere kadar düşüyor. Acaba Migros'un depolarında beklerken termal macunu mu eskidi diye bir düşünce geldi aklıma. Cihaz normal kullanımda fan bile açmıyor, normalde 44-50 derecelerde. Ancak garanti, ben almadan önce başlamıştı; 24 ay garantili cihazın garantisi 10 ay kaldı diyordu. Garantiyi ticket açarak güncelledim. Ama demek ki daha önceden başladığına göre depoda biraz beklemiş cihaz. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Lenovo servisine mi göndermeliyim cihazı, yoksa Kocaeli Belsa'da X teknik servis var, YouTube'da videoda çekiyor, yaptığı işi beğendiğim ona mı götürsem, yoksa kendim mi değiştirsem evde MX-4 var? Son çare olarak bu şekilde kullanmaya devam mı etsem?

Slim laptoplarda normal bir durum. Hatta gaming laptoplarda da normal bir durum. Bu şekilde çalışması normal.

İsterseniz yine de macununu değiştirebilirsiniz, ama MX4 ile değil. Halnziye HY P17 öneririm.

Garanti olayı Lenovo'da satıcı deposuna giren tarihten gözükür ama faturada tarih esas alınır.

Öyle yeni bir cihazın macunu hemen bekleyerek eskimez, zaten depo şartları en iyi asgari şartlar bana göre.

Bu arada silverbench'de yaşadığın sorun normal, yük altında sürdürülebilir bir frekansta kalarak sana kararlı bir performans veriyor, hem ince bir laptop hem de güç tüketimi yüksek bir işlemci.

Lenovo cihazları bir ThinkPad olmadığı sürece sınırlarına kadar zorlamak ve sınırlarda kalmasını beklemek anlamsız

Slim laptoplarda normal bir durum. Hatta gaming laptoplarda da normal bir durum. Bu şekilde çalışması normal.

İsterseniz yine de macununu değiştirebilirsiniz, ama MX4 ile değil. Halnziye HY P17 öneririm.
Vida kafası izlerinden dolayı garanti dışı olur hocam. Normalse bu şekilde kalsın, web gezintisinde 45-50 derece sonuçta. Peki, Valorant oynarsam bu laptop ile 60 FPS ile sınırlayıp ileride işlemci, anakartı, kasayı falan eritir mi? Ya da ısıdan dolayı bir sorun yaşanabilir mi? Valorant testinde de 76-86 arası geziyordu ısılar.

Slim laptopa 13420H fazla.
Fazla olsa neden koysunlar? Bence tam yerinde bir karar çünkü verimlilik ve performans olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Tam da laptopun kullanım senaryosuna göre bir seçim.

Sağ olun hocam, içimi rahatlattınız. Ben de endişelenmiştim, yeni aldım, daha macun mu yenileyeceğim şimdi diye. Teşekkür ederim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…