Lenovo L340 laptop ve Samsung G65B monitörle 2K 240 Hz görüntü almak için HDMI kablo önerisi

zerech

Çalışkan
Lenovo L340 laptop ve Samsung G65B monitörümle 2K çözünürlükte 240 Hz görüntü almak istiyorum.

Laptopumda HDMI 2.0 desteği var. Maalesef DisplayPort veya görüntü aktarımı yapabilen bir Type-C portu bulunmuyor. HDMI 2.0b standardı, 24.62 Gbit/s bant genişliği ile 2K 240 Hz'i desteklerken, piyasadaki HDMI 2.0 kabloları genellikle 18 Gbit/s olarak satılıyor. (veya ben bulamadım)

Bu durumda 2K 240 Hz görüntü alabilmem için ne gibi çözümler mevcut? Bu hızı destekleyecek bir HDMI kablosu öneriniz veya başka bir yönteminiz var mı? Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovo L340 laptop ve Samsung G65B monitör ile 2K çözünürlükte 240 Hz görüntü almak için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. HDMI Kablo Seçimi:
- HDMI 2.0b standardını destekleyen bir kablo arayın. Bu kablolar genellikle 18 Gbit/s'lik bant genişliğine sahiptir ve 2K 240 Hz için yeterli olmayabilir.
- HDMI 2.1 kabloları arayın. Bu kablolar 48 Gbit/s'e kadar bant genişliği sunarak 2K 240 Hz çözünürlük için gerekli desteği sağlayabilir.

2. Kablonun Özelliklerini Kontrol Etme:
- Seçtiğiniz HDMI kablosunun "HDMI 2.1" etiketine sahip olduğundan emin olun. Aksi takdirde, 2K 240 Hz desteği sağlamayabilir.

3. Aygıt Ayarlarını Kontrol Etme:
- Laptopunuzun ekran ayarlarında, ekran çözünürlüğünü 2K'ya ve yenileme hızını 240 Hz'e ayarladığınızdan emin olun. Ayarları yaparken uygun izinlerin verildiğini kontrol edin.

4. Alternatif Çözüm:
- Eğer HDMI 2.1 kablosu bulamıyorsanız, başka bir alternatif olarak bir HDMI splitteri kullanabilirsiniz. Bu splitter, güçlendirilmiş bir çıkış ile 240 Hz sinyalini destekleyebilir.

5. Ürün Yorumlarını ve İncelemeleri Okuma:
- Almayı düşündüğünüz HDMI kablosu için kullanıcı yorumlarını ve incelemeleri okuyarak doğru ürünü seçtiğinizden emin olun.

Bu adımları takip ederek 2K 240 Hz görüntü almak için gerekli kablo ve ayarları sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…