secaflex

Gelişen
Yeni bir notebook aldim, FreeDOS olarak neyse dedim kendim kurarim, elimden geliyor ne de olsa, kendi lisansim var dedim, fakat bir türlü bu sorunu asamadim.

Lenovo sürücüleri dahil, aygit yönetisinden baktigimda, açikamalarinda "bu aygit için sürücü yüklenmemis" diye bir açiklama var ve yaklasik 11 adet sürùcüde var bu durum ama isin gerçegi bütün sürücùleri yükledim fakat inatla bundan kurtulamadim.
Öteki aygitlardaki gibi "bu aygit dùzgün çalisiyor" yazdiramadim.

Lenovo mh uzaktan baglanip denedi o da beceremedi, en son üst yönetime danisiacaz, size geri döneceğiz dediler, geri dönüs oldu ama gelen cevap tam bir komedi, "çalisiyor iste çalismaya engel degil" seklinde bir cevap verdiler.

Garip olan Lenovo sürüculerini bile tanitamadim ne ben ne de sözde Lenovo premium care uzman destek hatti.
Daha önce böyle bir sorunla karsilasmamistim hiç.

Siz Lenovo ve Legion türevi makine kullanan arkadaşlar da, bu durum nasıl bakabilirller mi?
Bu kadar para yatirdiktan sonra donanimsal bir ariza olmasindan endişe ediyorum.
Agit yöneticisinden donanim kimliklerini paylasiyorum.
Son olarak ek bilgi Windows olarak 4 adet denedim.
11 Home ~ Pro ikisi de 25H2 bunlar Microsoft sitesinden, Media olusturucu ile oynamadan hazirlandi.
Ayrica 11 LTSC ve Home bunlar da 24H2 Rufus ile haizrlandi, zaten bunlarla alakali degil ama yine de denedim umut dünyasi misali.

Kod:
Error aggregation handler (eah) - 7F2F.

PCI\VEN_8086&DEV_7F2F&SUBSYS_3D6C17AA&REV_10

PCI\VEN_8086&DEV_7F2F&SUBSYS_3D6C17AA

PCI\VEN_8086&DEV_7F2F&CC_000000

PCI\VEN_8086&DEV_7F2F&CC_0000

Spı (flash) Controller - 7F24.

PCI\VEN_8086&DEV_7F24&SUBSYS_3D6C17AA&REV_10

PCI\VEN_8086&DEV_7F24&SUBSYS_3D6C17AA

PCI\VEN_8086&DEV_7F24&CC_0C8000

PCI\VEN_8086&DEV_7F24&CC_0C80

Intel(R) spı (flash) Controller - AE23.

PCI\VEN_8086&DEV_AE23&SUBSYS_3D6C17AA&REV_10

PCI\VEN_8086&DEV_AE23&SUBSYS_3D6C17AA

PCI\VEN_8086&DEV_AE23&CC_0C8000

PCI\VEN_8086&DEV_AE23&CC_0C80

Lenovo dispatcher.

ACPI\VEN_IDEA&DEV_2011

ACPI\IDEA2011

*Idea2011

Lenovo FN and function keys.

ACPI\VEN_LHK&DEV_2019

ACPI\LHK2019

*Lhk2019

PCI standart RAM denetleyicisi.

PCI\VEN_8086&DEV_AE7F&SUBSYS_3D6C17AA&REV_10

PCI\VEN_8086&DEV_AE7F&SUBSYS_3D6C17AA

PCI\VEN_8086&DEV_AE7F&CC_050000

PCI\VEN_8086&DEV_AE7F&CC_0500

Programlanabilir kesme denetleyicisi.

ACPI\VEN_PNP&DEV_0000

ACPI\PNP0000

*PnP0000

Sistem süreölçeri.

ACPI\VEN_PNP&DEV_0100

ACPI\PNP0100

*PnP0100

Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri.

ACPI\VEN_PNP&DEV_0103

ACPI\PNP0103

*PnP0103

Intel(R) dynamic tuning Technology updater component.

SWC\VID8086_DTTCFG_1.0

Intel(R) ppm provisioning package.

SWC\VID8086_PPM_Provisioning_C0662_1.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet onlari denedim Lenovo Vantage ile güncelledim ama sonuç ayni, ayrica, sift tusu ile Windows'u imzalanmamis sürücüleri yüklemeye zorla diye baslattim 7.seçenege basarak baslattim ve çekirdek yalitimi vs hepsini kapattim guvenligi vs ama ne yapsam da olmuyor,

Evet onlari denedim Lenovo Vantage ile güncelledim ama sonuç ayni, ayrica, sift tusu ile Windows'u imzalanmamis sürücüleri yüklemeye zorla diye baslattim 7.seçenege basarak baslattim ve çekirdek yalitimi vs hepsini kapattim guvenligi vs ama ne yapsam da olmuyor,

Vantage programı Enterprise lot serileri ile uyumsuzluk yapabiliyor. Çipset sürücüsünü doğru model ile aratıp Lenovo sitesinden indirin, Aygıt Yöneticisi'nden sağ tıklayarak; dosya hedefi olarak gösterip güncelleyin. Güvenlik duvarı ve virüs korumasını kapatın. En garanti yöntem; Aygıt Yöneticisi'nden sarı ünlem işareti olan sürücüleri bulun, donanım kimliğini öğrenin, donanım kimliğine göre sürücüleri bulalım o yöntem ile kurulum yapalım. Rehber video ile donanım kimliğini öğrenebilirsin.

Bunlarin hepsini denedim olmuyor ne yapsam da ama sari ünlem yok, sorun bu sadece, bu bahsettigim sürüculer icin, bu aygit icin sùrücù yùklenmemis olarak gözükmesi, bu aygit dùzgün çalisiyor yazdiramadim, şu anda 25H2 Home var LTSC denemek içindi sadece.

Vantage disinda cihazin modeline uygun manuel olarak tüm sürüculeride yùkledim yine de olmuyor,

En son Intel DSA ile sùrücüleri tekrar güncelledim yine de olmuyor,

Yani birçok seyi denedim. Ama ne yaparsam yapayim olmadi, Lenovo mh de yapamadi uzaktan baglanip,

Hatta Aygıt Yöneticisi'nden elle dosyalari göstermeye çalıştım ama yine de ayni sonuç. Açıkçası saçma sapan bir durum ama bir çözüm bulamadim, belki de @Recep Baltaş gibi bilgili uzman, biri ilgilense bir çözum bulunabilir diye tahmin ediyorum, ya da tesadüf bu sorunu yasamis çözüm bulmus biri denk gelirse yol gösterebilir

Önce bir ekran görüntüsü paylaşın Aygıt Yöneticisi altından.

Merhaba, Recep bey sizin yazmanıza çok sevindim. Bu yaşadığım sinir bozucu sorunu ancak senin gibi bir üstat çözebilir.
Aygıt Yöneticisi listesini 2 parça halinde görüntüledim. Dediğim gibi, sarı ünlem yok ama içeriğinde bu aygıt için sürücü yüklenmemiş olarak yazıyor, böyle bir bilgisayarda bu da şaşırtıcı
Bunlarda sürücü yüklenmemiş yazan yer bahsettiğim. Yukarıdada bunların donanım kimlik kodlarını paylaştım zaten

donanım.webp

1777589463866404_Nero_AI_Image_Upscaler_Photo_Face.webp

1777589673571365 (1).webp

Sorunuzu cevaplamak için Fedora'dan Windows'a geçtim. Ben sizde yüklenmemiş sürücü var sanıyordum. Siz, sürücü gerektirmeyen donanımlar için neden "sürücü yüklü değil" yazıyor diye soruyormuşsunuz. Gayet normal bir durum. Ünlem olmadığı sürece sorun yok.

1777623598279.webp

Sorunuzu cevaplamak için Fedora'dan Windows'a geçtim. Ben sizde yüklenmemiş sürücü var sanıyordum. Siz, sürücü gerektirmeyen donanımlar için neden "sürücü yüklü değil" yazıyor diye soruyormuşsunuz. Gayet normal bir durum. Ünlem olmadığı sürece sorun yok.

Eki Görüntüle 245124

İlgilendiginiz için teşekkür ederim, yalnız yükledigim sürücüleri neden devreye alamiyorum? Ben öyle olmasini istiyordum aslinda, Windows'un standart sürücüsünde degil de, donanimin tam kimliginde çalisin istiyordum. Bunu yapmanin bir yolu var mı? Windows'un bu inadini kirmanin? Sürücü yuklenmemis yazan yerde "Bu aygit düzgün çalisiyor" seklinde ve standart olmadan. Mesela standart RAM denetleyici degilde Intel yazmasi için.