Lenovo Legion Pro 7 4080'li model alınır mı?

Bütçe
70 bin-100 bin civarı

Ramazan Ö

Becerikli
Herkese merhaba. Yaklaşık 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorum. Biraz daha serin çalışan normal kullanımda sesi rahatsız etmeyecek düzeyde olan 4080'li bir laptop arıyorum. İleride bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Ekranı da görece iyi olsa hoşuma gider. MUX olmalı.

90 bine bu özelliklere sahip sıfır Legion Pro 7 buldum.

Nasıldır? Alınabilir mi? Benzer fiyata başka neler önerirsiniz? Ekran parlaklığı nasıldır? Kaç HDD/SSD slotu vardır? Günlük kullanımda klavyesinde sıcaklıktan rahatsız olur muyum? Bugün mağazalarda Pro 5 modeli sıcak gelmişti fan hızını artınca soğudu.

Mesela bugün bir tane ASUS ROG inceledim panel parlaklığı düşük gelip beni rahatsız etti.
IMG_20240710_213414.webp

IMG_20240710_213047.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@madsea, teşekkürler. Yük altında ısınması normal tabii. Teşhir ürünlerini incelerken baktığımda klavyeye yansıyan sıcaklık bazen bana fazla geliyor.

Attığınız OMEN modeller güzel duruyor hatta 4080 olan yaklaşık 10 bin de ucuz ama bugün onu da inceledim ve pek memnun kalmadım. Kasasını ROG ve Legion Pro 5'ten kalitesiz geldi bana.

Alınmaz bu modeller. İşlemcilerinde limit çok fazla. Şarj aletleri takoz gibi, klavyesi berbat.

Bu iki model çok daha iyi.

@Ramazan Ö Sizi tanıyorum. 3060 Legion vardı sanırım. MSI Vector kasaların 1080P panelleri Victus kalitesinde, ASUS düz STRIX modellerinde ise 13650HX almayın çekirdekleri az oluyor.

Alınmaz bu modeller. İşlemcilerinde limit çok fazla. Şarj aletleri takoz gibi, klavyesi berbat.
Ben kasasını elledikten sonra başka bir şeyine bakmadım zaten.

ROG'un kasasını çok beğendim, muhtemelen Scar serisinin daha da iyidir. Fanı hakkında bir bilgim yok. Yarın bulabilirsem bir incelemeye çalışayım.

Antalya'da hiç bir Vatan'da Vector serisi kalmamış, öyle dedi çalışan. Kasasını doğrudan inceleyemedim o yüzden. 2021'de GP kasayı incelediğimde çok beğenmiştim ama.

Bu attığınız modellerin konudaki Pro 7'ye göre durumları nasıl?

@Ramazan Ö Sizi tanıyorum. 3060 Legion vardı sanırım. MSI Vector kasaların 1080P panelleri Victus kalitesinde, ASUS düz STRIX modellerinde ise 13650HX almayın çekirdekleri az oluyor.
Çok teşekkürler. Sizin nickiniz de bana çok tanıdık geldi ama tam çıkaramadım. 2020/21 zamanları laptop almayı düşünüyordum. TP'de o zamanlar çok laptop araştırıp konuşmuştum ama bizimkiler almaktan vazgeçince APU sistem toplamıştım.

Anna falan diye geçiyordu ismim belki bilirsiniz. Lenovo araştırmadım. Bir ara 4080'li laptop alacaktım sonra vazgeçtim. O yüzden yüksek seviye laptoplarda bilgim var. Scar serisi çok daha iyi. Scar serisinde Macbook'larda olan OLED teknolojisinin bir benzeri var. Soğutması vs. daha üstün çünkü laptop büyük. Düz STRIX alma bu fiyatlarda. Bana kalırsa RTX 5000 serisini beklemen olacaktır. Fiyat konusunda 5080 modellere fiyat yetiştirirseniz her yönden karda olursunuz. Bu gün paranız 4080'e yeter ama 2 sene sonra piyasa çok değişir elinde erir laptopun fiyatları.

VECTOR bulamadıysanız internetten alırsınız. Ama sanırım onun da adaptörün dış tasarımı kötüydü. En premium olarak ASUS iyi. Tek kötü yanı Armory Create yazılımı kötü.

1720655204136.webp

Geçenlerde birisi bir ekran tipinden bahsederken ekranda uzun süre bir şey açık kalınca farklı uygulamaya geçsen bile öncekinin izi kalabiliyor demişti. Bahsettiğiniz Scar'da böyle bir şey olabilir mi?

5000 bin serisini ben de beklemeyi isterim, NVİDİA yeni seri çıkartınca eski seriyi biraz eziyor gibi oluyor. Ama bu sefer de annem bilgisayar almamı ısrar ediyor, nasıl olsa lazım diyerek. 5000 serisi gelince fiyatlarının ne olacağını bilmiyoruz ve kur bir süredir stabil. Tekrar çıkmaya başlamasından endişe ediyorum. Bizde kur artmaya başlayınca haftada birkaç TL birden artıyor. Zaten iş görmeye devam ederse 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorum.

Normalde internetten almaya çekinmiyorum. Ürünü almadan önce elimle yakından inceleyebilsem sonrasında nereden aldığıma pek takılmam hatta internetten alım avantajlı bile olabilir.

Daha videolarını izlemedim Scar, Pro 7 ve Vector'un videolarına bir bakayım.

Geçenlerde birisi bir ekran tipinden bahsederken ekranda uzun süre bir şey açık kalınca farklı uygulamaya geçsen bile öncekinin izi kalabiliyor demişti. Bahsettiğiniz Scar'da böyle bir şey olabilir mi?

5000 bin serisini ben de beklemeyi isterim, NVİDİA yeni seri çıkartınca eski seriyi biraz eziyor gibi oluyor. Ama bu sefer de annem bilgisayar almamı ısrar ediyor, nasıl olsa lazım diyerek. 5000 serisi gelince fiyatlarının ne olacağını bilmiyoruz ve kur bir süredir stabil. Tekrar çıkmaya başlamasından endişe ediyorum. Bizde kur artmaya başlayınca haftada birkaç TL birden artıyor. Zaten iş görmeye devam ederse 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorum.

Normalde internetten almaya çekinmiyorum. Ürünü almadan önce elimle yakından inceleyebilsem sonrasında nereden aldığıma pek takılmam hatta internetten alım avantajlı bile olabilir.

Daha videolarını izlemedim Scar, Pro 7 ve Vector'un videolarına bir bakayım.
Şu ana kadar öyle bir sorun görmedim bunlarda.

MediaMarkt'ta Legion Pro 7 gözümün önünde 90'dan 135'e zıplayınca hemen gidip Teknosa'da kalan 2 üründen birisini zaten diğeri bozuk çıkmış, hemen iade etmişler ve SteelSeries Aerox 3'ü peşin fiyatına 6 taksit ile 91 bine aldım. Şimdilik bir ölü piksel görünüyor. Herkese çok teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt