Merhaba herkese iyi sosyaller dilerim.
Bugün 23.58'de Lenovo LOQ 15APH8 cihazımdan dizi izliyordum. Laptop her zamanki gibi masadaydı ve şarjdaydı. Hatta elim masadaydı, bilgisayara dokunmuyordum. Sonra bir anda cihaz dondu ve ekran yatay siyah renkli çizgilere bölündü ekranın başından sonuna kadar.Anlık hata olmuştur dedim, yeniledim ancak geçmedi.
Gemini'ye sordum, BIOS'tan bir şeyler yaparak yazılımsal mı yoksa ekran kartıyla mı alakalı diye denedim; ancak en son Gemini'ye göre LCD ekran bozulmuş. Üstelik garantisi 20 gün önce bitti, sanki planlı eskitme yapmışlar. Neyse, ben biraz daha açık tutunca bilgisayarı ekranın farklı yerlerinde mavi mavi pikseller çıkmaya başladı, ben de kapatayım dedim.
1 saat geçtikten sonra tekrar açınca mavi pikseller gitti ancak hala yatay çizgi çizgi durum var, bu da bana umut verdi. LCD panel bozulsa mavi pikseller yok olmazdı; belki de başka bir şeydir diye umutlandım.
Yardımcı olabilir misiniz, nedir bilgisayarın sorunu? 2 senede durup dururken LCD panel bozulması çok normal bir durum değil galiba. Fotoğraf atamadım, yüklenen resim çok büyük dedi, kusura bakmayın.