Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Size bazı örnek atayım, kısa arama da bulabilirsiniz sorunları. Şarj almama, aşırı ısınma, bazı anakart problemleri mevcut. Ekran sorunları da mevcut gibi.
Cihazlar yine Hindistan üretimi ve doğu Asyadalar. Türkiyede ve Avrupada bu tarz sorunlsr yaşayan goremedim hic. Asiri isinma fabrikasyon bir sorun olabilir, kronik diyemeyiz zira sogutmasi ortalama bir cihaz. Kronik denebilecek bir sorun yasanmamis 15IRH8 cihazlarda. Isik sizmasi yasayan var ekranda sadece gordugum kadariyla oda herhangi bir cihazda yasanilabilecek bir sorun. Türkiyede suan zaten dogru duzgun 15IRH8 cihaz yok.
Acer serisindeki laptoplarda hiç böyle sorunlar yok sanki hocam size atmıştım önceki konuda her laptoplarda böyle sorun çıkabiliyor ama bu modelde kronik anakart sorunu yok.
Yani ağızımda kronik diye bir şey çıkmadı, anakart sorunları mevcut dedim. Hani sayıları az değil, kısa aramayla rahatça bulabiliyorsun. Yukarı da dediğim gibi 'Her firmanın ürettiği model kalite farkı var'. Sorunları çözdüyse X10 serisini önerebilirim rahatça, bakalım.
Yani ağızımda kronik diye bir şey çıkmadı, anakart sorunları mevcut dedim. Hani sayıları az değil, kısa aramayla rahatça bulabiliyorsun. Yukarı da dediğim gibi 'her firmanın ürettiği model kalite farkı var'. Sorunları çözdüyse X10 serisini önerebilirim rahatça, bakalım.
Yani, beni hiç Acer önerdiğimi gördünüz mü hocam? LOQ serisini bende öneriyordum, AMD ağırlıklı şekilde. Bu da anakart problemleri ortaya çıkınca önermek istemedim, şimdi piyasa da adam akıllı laptop kalmadı. Hepsi birbirinden farklı sorunları var, Casper sorunsuz gelmeye başladı bana. Dediğin iki model arasında kalsaydım R8 seçerdim. Acer en son seçeceğim olur ASUS ve MSI da aynı şekilde.
Yani, beni hiç Acer önerdiğimi gördünüz mü hocam? LOQ serisini bende öneriyordum, AMD ağırlıklı şekilde. Bu da anakart problemleri ortaya çıkınca önermek istemedim, şimdi piyasa da adamakıllı laptop kalmadı. Hepsi birbirinden farklı sorunları var, Casper sorunsuz gelmeye başladı bana. Dediğin iki model arasında kalsaydım R8 seçerdim. Acer en son seçeceğim olur ASUS ve MSI da aynı şekilde.
Hocam peki gayet tarafsız olarak soracağım. Lenovo neden anakartların yanmasına izin verdi? Yazılımla beraber işlemci watt kısıtlama koruması, ekran kartı watt kısıtlama koruması, anakart ısısı çok artınca sistemi acil kapatma vs gibi bir koruma yazılımı eklemek çok mu zordu? Sadece meraktan soruyorum marka fanboyu değilim.