Letgo "Letgo.com.pl" sitesi sahte mi?

Hocam sağ üstteki "letgo" logosuna tıklarsanız sizi gerçek siteye atıyor. Vah vah, dolandırıcalara ne yazık.

Adamlar, sitenin HTML CSS'ini indirip ödeme butonuna atmışlar ödeme API'sini (belki de bilgileri alıyorlardır sadece bakmadım bile) adam dolandırıyorlar gibimsi.

Geçmiş olsun + soğuk su + polis + önemli data verdiyseniz bankayla bogusmaca gibi görünüyor serüvenimiz.

Ben baslatayim, geçmiş olsun hocam.

Siteyi amele gibi inceledim(amme hizmeti). Sitede 37 tane ilan açılmış.
Sitenin bağlantılı olduğu yerleri araştırdım, whoıs sorgusunda site Hollanda üzerinden alınmış olarak görünüyor.

Resimleri incelemeye başladım. Daha önceden sarı sitede ilan açılmış ama sonra sahibinden bu ilanları kapatmış.

Ve en bomba yer...

Bu sitenin sahiplerini araştırdım ve sitenin kaynak kodunu inceledim. Sitede silinen resimlere gitmek istediğimde beni böyle bir site karşıladı.

Ana sayfaya gittim ve;

Site 13 yaşında panelci veletlere ait bir site. Her gün yeni ilan ekliyorlar ve insanları dolandırıyorlar. Panel sitesinden veri çektiği için IP adresleriniz onların sistemine düşüyor ve olası bir emniyet operasyonunda suçlu çıkabilme ihtimaliniz oluşuyor. Lütfen dikkatli olalım...

Dosya Ekleri

• 1725300608600.webp
    61,3 KB · Görüntüleme: 74
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…