LF3 Pro ve Lian Li SL-INF Wireless fan uyumu var mı?

cagan035

Uzman
Herkese merhaba.

Arctic Liquid Freezer III Pro (LF3 Pro) sıvı soğutucumun üzerindeki stok fanları, Lian Li Uni Fan SL-INF Wireless modelleriyle değiştirmeyi planlıyorum. Ancak bu değişikliğin soğutma performansı üzerindeki etkisi konusunda tereddütlerim var.

Sistem detaylarım ve kullanım senaryom şu şekilde:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Pompa Ayarı: Gürültü kontrolü amacıyla pompayı genellikle 1800 RPM seviyesinde, yük altında ise 2300-2500 RPM bandında kullanmayı hedefliyorum.

Bu noktada şu sorularıma yanıt arıyorum:
1. Lian Li Uni Fan SL-INF serisinin statik basınç değerleri, Arctic'in kalın radyatör yapısını (38mm) etkili bir şekilde soğutmak için yeterli olur mu?
2. Belirlediğim pompa devirleri (1800-2500 RPM) ile Lian Li fanların kombinasyonu, 7800X3D gibi bir işlemciyi yük altında stabil sıcaklıklarda tutabilir mi?
3. Stok fanlardan bu fanlara geçişte, radyatör kalınlığı nedeniyle termal performansta kayda değer bir kayıp yaşar mıyım?

Benzer bir kurulum yapan veya radyatör fanı değişimi konusunda teknik bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
P12Pro'ya göre statik basıncı düşük fanlar. Muhtemelen performans kaybı yaşarsınız. Pompa devrinin sorun olacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…