LG Soundbar bağlandığında sigorta atıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trucker
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 117
  • Etiketler Etiketler
    ses

trucker

Çalışkan
Yeni bilgisayar aldım, 1250W PSU var. Dün gece PC çalışırken 2. monitör kablosu diye yanlışlıkla yan taraftaki 600W LG soundbar’ın güç kablosunu, bilgisayarın da bağlı olduğu 6’lı prize taktım. PC çalışıyordu, daha prize oturtamadan pat etti, elektriği gördüm, prizde ve evde elektrikler kesildi. Sigorta kutusunda şalterin biri inmişti, kaldırdım ama daireye elektrik gelmedi. Diğer dairelerde var. Bina panosunda şalter inmiş olabilir, ona bakamadım. Akşam bakacağım, buraya yazarım. Sizce bilgisayarın güç kaynağına zarar vermiş olabilir mi? Bina 30-40 yıllık, elektrikten hiç anlamam. Elektrikçi çağırıp nereleri kontrol ettirmem gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bina girişindeki elektrik saatinin üzerindeki sigorta atmıştır, kaldırırsınız, PSU zarar görmemiştir, bazen ani kesintilerde SSD arızalanabiliyor.

Son düzenleme:
Hayır bilgisayarın güç kaynağına zarar vermez bu durum. 6'lı prizden kaynaklı bir sorun gibi görünüyor. Kısa devre olmuş (bundan dolayı ark görmüşsünüz zaten) ve yanmaması için sigorta atmış. Soundbar'ı başka prize taktığınızda yine sigorta atıyorsa ki büyük ihtimal atmaz, evde sorun var demektir. Sistem yükü kaldıramıyor ve topraklama sıkıntılı anlamına gelir.

Ya şimdi bina 30 küsür yıllık hiç tesisat yenilemesi geçirmediği için böyle güçlü kalabilecek cihazlarda dün geceden sonra korku oldu. Benim için oda da sadece pc projeksiyon ve bir de o ses sistemi var. Duvardaki o aynı prizi tekrar kullanabilir miyim bilemedim. 6'lı prizi değiştiricem. Duvardaki prizi de değiştirebilirim gerekirse. Oda da toplam 2 priz var birbirine yakın iki ayrı duvarda onları da kontrol ettireyim mi sizce gerekirse binadaki panoyu ve dairenin sigorta kutusunu da kontrol ettirmem gerekir mi?

Soundbar eski bilgisayarla aynı prizde çalışıyordu o 600W'lık sistemdi.

O 6'lı prize güç kablosu takarken arada bir kıvılcım görüyordum. Bilgisayarı değiştirmişken kabloda sipariş geçtim yüksek gerilim korumalı olanlardan brennenstuhl marka bugün gelicek. Sabredemeyip eski prize taktım benim aptallığım.

Son düzenleme:
Herhangi bir kontrole gerek yok diye düşünüyorum elektrik tesisatı işini yapmış zaten, yangından korumuş sizi. Evlerdeki prizlerin yük kapasiteleri standarttır, ona göre bir düzen kurarsanız sıkıntı olmaz. Ama yaşadığınız sorun yükten kaynaklı değil, zaten ne sizin bilgisayarın güç kaynağı ne de soundbar sürekli en yüksek watt miktarında çalışmıyor. Sadece fişe takmanız x miktar yükü hemen çekecek anlamına gelmez neticede. İkisinin de tam güç çalışıyor olması gerekir ki böyle bir durum da yoktur. Bence tamamen 6'lı priz içerisinde oluşan kısa devreden kaynaklı, onu değiştirin sorun çözülecektir.

Ev prizi standart 220 volt 16 amper olarak 3500 watta kadar rahat çekebilir. Dediğim gibi, tek prizdeki yükten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Tamam hocam deneyip akşam aktarayım size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…