LG UltraGear G6 27G610A-B görüntü ayarları nasıl olmalı?

okann44

Gelişen
Arkadaşlar çok oyun oynayan biri değilim uzun yıllar TN panel kullandım, IPS'ye geçtim ama gözümü çok yoruyor, bir türlü ayarlayamadım.

Ofis monitörü gibi gözümü yormasın istiyorum ayarları nasıl yapmam gerekiyor?

Göz zevkine göre ayarlayacaksınız hocam parlaklık kontrast ve gama sizin keyfinize göre gözü yorar ise kısıyorsunuz. Herkesin ayarı farklıdır ben canlı severim mesela.

Göz zevkine göre ayarlayacaksınız hocam parlaklık kontrast ve gama sizin keyfinize göre gözü yorar ise kısıyorsunuz. Herkesin ayarı farklıdır ben canlı severim mesela.

Hocam bundan önce AOC alıp iade ettim mesela gözümü hiç yormadı gayet iyi gözüküyordu.

Acaba panel veya renk gamutu farkı mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bundan önce AOC alıp iade ettim mesela gözümü hiç yormadı gayet iyi gözüküyordu.

Acaba panel veya renk gamutu farkı mı var?

Gamut farkı ile alakalı olacağını sanmam. Parlak veya mat panel de az bir fark olabilir. Ben mesela en çok LG ekranları beğeniyorum sonra ASUS. Renk ve canlılık iyi. Dediğim ayarlarla siz ayarlayabilirsiniz. Yani sonuçta her monitör bunlarla ayarlanıyor. Işık çok yoğun parlaklık çoksa azaltabilirsiniz hiçbirinin standardı yok herkesin göz zevki neyse ona göre ayarlar. Kimi contrastı 75 yapar kimi parlaklığı 40 da kullanır gibi. Siz gözünüze rahat gelecek şekilde bunlarla oynayacaksınız.

Ek olarak evet TN ile IPS çok fark var bende ilk geçişimde bu zamana kadar kör biriymişim ne renk görmüşüm ne canlılık böyle bambaşka bir dünyaya geçmiştim. Yan yana koyunca monitör ölü gibi duruyordu TN panel.

Parlaklığı yüksek tutmayın yani diğer türlü alışılır ben zorlanmamıştım hiç gözlük de kullanıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…