LGS'de 310 puandan 500 çıkılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RamKokusuSeven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 122
  • Etiketler Etiketler
    lgs
Makaleler
1
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, biliyorsunuz ben derim imkânsız yoktur fakat bu farklı. Ben Kabataş Erkek'e gitmek istiyorum fakat 500 puan istiyor. Fakat 490 falan alırsam belki bir ihtimal giderim yüzdelik dilim ile. Benim 7. sınıfta en çok 310 gördüm denemelerde. Sizce 8. sınıf denemelerinde ve LGS'de o puanlara çıkılabilir mi?

7. sinif denemeleriyle 8. sinif LGS sureci cok farkli. 310 puandan 490-500 bandina cikmak imkansiz degil ama inanilmaz bir disiplin ve calisma programi gerektiriyor. Kabatas gibi okullar en ufak hatayi bile affetmiyor. Duzenli paragraf ve yeni nesil matematik sorulari cozmeye baslamalisin. Is tamamen senin istikrarinda.

Yani zaten erken kalkan, erken yol alır. İşin ucunda yüksek puanlar var, bu yüzden sosyal hayatımı sıfırlarım (zaten yok).

Erken yol almak mantikli ama sosyal hayati sifirlama isini abartma bence. LGS uzun bir maraton, eger ilk aylardan kendini cok sikarsan son aylarda enerjin tukenir, tukenmislik sendromuna girersin. Planli ve disiplinli calistiktan sonra her seye vakit kalir. Kendini tamamen eve kapatmak yerine verimli calismaya odaklan.

Öyle tabii ama işte sosyal hayatım yok. Plan yapamıyorum o bir sorun koçluk alabilirim ucuzlarsa. İlk aylardan sıkmam biraz rahat takılırım ama sıkı çalışırım.

Bu yaz eksik kapatıyorum matematik için ve kitap okuyorum, paragraf çözüyorum. Büyük ihtimalle YouTube üzerinden planlama yaparım.

Eksikleri simdiden kapatmaya baslaman cok buyuk bir arti. Kitap okumak ve paragraf cozmek zaten yeni nesil sorularin temeli. YouTube uzerindeki planlama videolari da isini fazlasiyla gorur. Dogru yoldasin, calismayi birakma.
Teşekkürler, kitap param umarım bitmez. Zaten okul başlamadan önce bir kaç kitap alacağım.

LGS için bu kadar çok çalışmaya gerek var mı emin değilim. Normal halli bir fen lisesine gidecek kadar çalışsan yeter bence. Bizim okul 380le falan alıyordu kaç tane derece öğrencisi çıkardı YKS'de iş biraz 12. sınıfta bitiyor zaten LGS pek belirleyici değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…