Onuda o kadar para vermenin şerefine @LH44 anlatsın. Ben çok detaylı bilmiyorum.
Ufak bir inceleme videosu izledim de Pro serisi anakartımın BIOS'una çok benziyor. Ne farkı var?
Edge TI ve Carbon (PZ modeller de listeye girebilir) altı modeller BIOS kaynaklı türlü sorun çıkarıyorlar.

Ben Carbon'u aldığım zaman X870E-E'nin stoğu, Tachyon'un Türkiye satışı yoktu.
MSI'ı bayağı araştırdım, B850 - X870 - X870E çipsetlerde ne kadar geri kalsalar bile Carbon'da iyi bir iş çıkarmışlar.
Hazır bütçe de varken indirimle alayım dedim. Sonra fiyatı uçtu zaten. 😀
Şu an asla alınmaz.

Sadece stabilite mi? Ne konuda bir stabilite? Yani sizi hangi dertten kurtardı merak ediyorum
RAM OC için tercih ettim, ek olarak soğutma yapısı da sağlam.
Ve benim için en önemlisi M2 - PCI-E paylaşımı yok. 🥹

Edge Ti ve Carbon (pz modeller de listeye girebilir) altı modeller BIOS kaynaklı türlü sorun çıkarıyorlar.

Ben Carbon'u aldığım zaman X870E-E'nin stoku, Tachyon'un Türkiye satışı yoktu.
MSI'ı bayağı araştırdım, B850 - X870 - X870e çipsetlerde ne kadar geri kalsalar bile Carbon'da iyi bir iş çıkarmışlar.
Hazır bütçe de varken indirimle alayım dedim. Sonra fiyatı uçtu zaten. 😀
Şu an asla alınmaz.

RAM OC için tercih ettim, ek olarak soğutma yapısı da sağlam.
Ve benim için en önemlisi M.2 - PCI-e paylaşımı yok. 🥹

Paylaşımsız olması güzelmiş. Neyse çok hayal kurmayayım ortalama tüketiciyim ben.

İhtiyacım yok be. RTX 5090 falan alsam ondan sonra düşünürüm anca. High end motherboard çok akıl kârı değil overclock yapılmayacaksa. Ama teşekkür ederim.

Aslında şu an kullandığım sistem yerine 5060 8 GB bir sistemim olsa bile mutlu olurdum muhtemelen. Bendeki biraz overengineering.

Taktığım sıvı soğutmadan anlayabilirsiniz.