Xantra

Çalışkan
Herkese merhabalar.

Lian Li O11 Vision Compact kasa kullanıyorum ve radyatörü anakartın hemen yanına (yan panele) takacağım. Radyatör için almam gereken fanlar "reverse" (ters yapraklı) mü olmalı, yoksa normal mi?

Sıvı soğutucu olarak büyük ihtimalle aşağıda linkini bıraktığım modeli alacağım ve üzerindeki fanları yeni alacağım LCD fanlarla değiştireceğim:

Almayı düşündüğüm fanlar da şunlar: Lian Li UNI FAN TL LCD Wireless Reverse Blade (Siyah)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kasanın iyi bir hava akışına sahip olması için iki farklı konfigürasyonun var ki sıvı soğutma aldığın için il olan en mantıklısı.

Alt ve arka fan yuvalarından içeri hava alacak şekilde olacak fanların, yan kısımdan ise tüm havayı tahliye edecek. Ya da sadece alttan hava alıp arka ve yandan havayı tahliye edeceksin.

Ben sana derim alt ve arkayı reverse al içeri temiz hava alsın, AiO içinde normal fan al dışarı atsın. Aynı resimdeki şekil.

1772785488402.webp

Bu kasanın iyi bir hava akışına sahip olması için iki farklı konfigürasyonun var ki sıvı soğutma aldığın için il olan en mantıklısı.

Alt ve arka fan yuvalarından içeri hava alacak şekilde olacak fanların, yan kısımdan ise tüm havayı tahliye edecek. Ya da sadece alttan hava alıp arka ve yandan havayı tahliye edeceksin.

Ben sana derim alt ve arkayı reverse al içeri temiz hava alsın, AiO içinde normal fan al dışarı atsın. Aynı resimdeki şekil.

Eki Görüntüle 231179
Yani 5 tane reverse fan alayım 3 alta iki arkaya takayım sıvı soğutucuyu anakartın yanına takacağım için direkt radyatörle gelen fanlarla montajı tamamlayayım. Birde Lian linin SL fanı ile TL arasındaki farkı nedir tam olarak ışıklandırma ve RPM bakımından.

Yani 5 tane reverse fan alayım 3 alta iki arkaya takayım sıvı soğutucuyu anakartın yanına takacağım için direkt radyatörle gelen fanlarla montajı tamamlayayım. Bir de Lian Li'nin SL fanı ile TL arasındaki farkı nedir tam olarak ışıklandırma ve RPM bakımından.

Kesin emin olmasam da bildiğim TL serisi daha performans odaklıyken SL serisi daha görünüme önem veren seri olması gerekiyor.

Aynen o şekilde 5 reverse 3'ü alta 2'si arkaya.

Kesin emin olmasam da bildiğim TL serisi daha performans odaklıyken SL serisi daha görünüme önem veren seri olması gerekiyor.

Aynen o şekilde 5 reverse 3'ü alta 2'si arkaya.
Başka bir forumdan böyle bir yanıt verdiler
"sağ tarafa takacaksanız kendi fanlarını arkaya takın, dışarıdan radyatöre serin hava versin, iç tarafına da reverse fan takın, push pull çalışsın.

Isınan havanın tahliyesi için arka egzoz fanlarının hava akışı yüksek olsun."

Başka bir forumdan böyle bir yanıt verdiler.
"Sağ tarafa takacaksanız kendi fanlarını arkaya takın, dışarıdan radyatöre serin hava versin, iç tarafına da reverse fan takın, push pull çalışsın.

Isınan havanın tahliyesi için arka egzoz fanlarının hava akışı yüksek olsun."

Yani 6+3 fanla içeri alacağın havayı tahliye edebilecek güçte 2 tane fan bulmakta var.

Onu da geçtim sıcak havayı asla kasanın içine verme bu kadar basit bir mantık var. Arka ve alttan içeri hava al pull+push AiO ile egzoz ver o zaman.

Aynısını öbür tarafta da yazayım istersen.