Lian Li O11 vision vs vision compact

ardiskos

Çalışkan
Arkadaşlar, selam. Çok yardımınıza ihtiyacım var. İki kasa arasında kaldım. Ve ikisini de aldım. Aslında ilk önce Lian Li vision aldım; compact TR'ye geldikten sonra Compact'ı da sipariş verdim. Ancak Build'im hangi kasa üzerinde kurulmalı konusunda gerçekten karar veremedim: Vision compact mı yoksa düz vision mı?

Benim için durum şu şekilde:
  • Vision, Compact'a göre daha geniş bir yapıya sahip (ki bence compact modeli de büyük).
    Bu yüzden benim için daha rahat olan kasa düz vision.
Ayrıca, Vision'da ya da Compact'ta olsa Low mode kullanacağım; zira compact modelinde yalnızca Low mod kullanabiliyorsun. Bunun yanı sıra, compact modelinde btf desteği var; ileride btf sistem toplarsam diye düşünüyorum ama bu konuda emin değilim.
Ayrıca, compact modelinde üzerini mesh yapma imkânı var; ancak ben mesh olarak kullanmayacağım çünkü garanti edilebilir mesh kasalardan çok sıkıldım.compact'ın diğer bir artısı ise Aion'un kablolarını gizleyebilme özelliği. Yani compact, daha minimalist bir yapıya sahipken; vision modeli ise daha büyük.
Örnek olması açısından ekliyorum: Kasa içerisine 8.8 inçlik Lian Li'nin yeni ekranını yerleştireceğim ve Lian Li strimer CPU kullanacağım; bu yüzden Compact'ın dar bir alan yaratacağını düşünüyorum.
Gerçekten karar veremedim; yardımlarınız benim için çok önemli.

ChatGPT ile yarım saat sohbet ettim; O, sadece Vision'ı önerdi, başka bir şey demedi. compact modelini sevdiremedim yapay zekaya. Ancak, yeni kasa oluşu birkaç avantaj sağlıyor. Ayrıca, her iki kasanın görsellerini ekliyorum. YouTube üzerindeki tüm Build'ler compact bazlı; gerçekten mentalim patladı.

Fotoğraflar alıntıdır.

Dosya Ekleri

• 466948055_8935885009795150_6698793475123988768_n.webp
    188,6 KB · Görüntüleme: 281
  • 466967926_8935884799795171_5812150428636583578_n.webp
    288,3 KB · Görüntüleme: 268
O11 Vision kasa topladım. Kasa gerçekten büyük ve içerisine sığmayacak bileşen yoktur sanırım. Soğutucu radyatörünü yukarıya konumlandırmayı düşünmüyorsanız Vision daha estetik olabilir. Genelde Compact kurulum yapanların çoğu cam kullanmayı tercih ediyor. Sizin kasada ayrıca cam panel var mı? Kasa içinde birbirinden ayrılan ufak detaylar var. Anakart üzerinde bulunan kablolama kanalı Compact modelinde hoşuma gitmedi. Kasayı toplarken ilham aldığım bir çalışma var, kasamla birlikte onu paylaşayım sizinle.

Son düzenleme:
Compact modelde iki farklı seçenek sunuluyor: cam ve mesh. İstediğini kullanabilirsin. Compact modelde beni çeken unsurlar ise şunlar:

1. Sıvı soğutma kablosunu gizlemek; bu, yan kısımda kullanacağım LCD fanlarının engellenmemesi açısından önemli.
  2. BTF desteği; ancak bunu gerçekten düşünmek istemiyorum.

İlk başta benim de hayalim RGB'siz bir sistem kurmaktı ama… Sonra fanları alınca iş bozuldu. Şimdi ise Strimer'ları bile olan bir kasa topluyorum! 24 pin ve ekran kartı için Strimer'ları aldım. Şu an CPU Strimer almamak ve CPU 2x almamak için zor duruyorum.

Aşağıda kasamın tüm bileşenlerini paylaşıyorum. Şu an için sadece ekran kartı gelmedi.

Kasa: Lian Li Vision Siyah
Anakart: ROG STRIX X870E-E
Ekran Kartı: Asus ROG Astral GeForce RTX 5080 OC (henüz gelmedi)
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Sıvı Soğutma: ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme
RAM: G.Skill 64GB (2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30
Güç Kaynağı: ASUS ROG STRIX 1200W 80Plus Platinum ATX 3.1 / PCIe 5.0 ATX12V

Fan ve Aksesuarlar:

• Lian Li UNI FAN TL WIRELESS LCD (3x120mm)
  • Lian Li UNI FAN REVERSE TL WIRELESS LCD (3x120mm)
  • Lian Li UNI FAN REVERSE TL WIRELESS (3x120mm)
  • NZXT Internal Siyah USB 2.0 4 Port Hub
  • Fazladan 1 fanım var, onu kontrolcü bulamam diye almıştım.

Mesh olan model air mini değil mi?
Vision Compact Modeli

LCD fanların detayı için daha estetik olabilir, haklısınız. Soğutucu pompasını gizleyerek kullanıyorlar ancak benim kasada olduğu gibi kalmasını isterdim. O detayı hoşuma gitmedi.

Bileşenler nefis görünüyor, kasanızda bu fanlarla desteklendiğinde tadından yenmez. Aslında RGB bir yere kadar dedim ama bu kasada TL veya SL fanların kullanılması gerektiğini fark ettim. İki tercihte sizi üzmez, gönlünüzden hangisi geçiyorsa ona kurulum yapın. Sonuçta her iki kasada elinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…