Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

Windows 11'de uzun süredir Android telefonumu kablosuz bağlamak için Link to Windows kullanıyorum. Fakat özellikle de son günlerde inanılmaz kötü çalışıyor.

İlk olarak bir dosya atacağım zaman dosyayı bir türlü telefona kopyalamıyor, "Sync pending" durumunda kalıyor. Bunu çözmek için "Sync pending" olan tüm dosyaları silmem, sonra görev yöneticisinden Microsoft Cross Device Service'i sonlandırmam, sonra ise Windows'tan Settings -> Bluetooth & devices -> Mobile devices -> Manage devices diyerek Cross Device Service'i tekrar çalıştırmam gerekiyor. Bazen bunu birden fazla defa tekrarlamam gerekiyor, sonrasında kopyalamaya başladığım dosyalar sorunsuzca kopyalanmaya başlanıyor.

İkinci sorun, eğer Cross Device Service'i başlatma işlemini doğrudan Dosya Gezgini'nden telefonuma erişmeye çalışarak yaparsam telefonda olup bilgisayarda olmayan dosyaları gösteren simge telefon simgesi yerine bulut simgesine dönüşüyor.

Üçüncü olarak zaman zaman dosya gezginindeki telefon bağlantı arayüzünde "Reconnect" butonu direkt hiç çalışmıyor, yine aynı şekilde sonlandırıp tekrar çalıştırmam gerekiyor. Daha bunun gibi birçok sorun var.

CachyOS'te KDE Connect'i deneyimledim, gerçekten hayatımda KDE Connect kadar mükemmel ve sorunsuz çalışan bir telefon entegrasyonu yazılımı görmedim. KDE Connect'te SSHFS ile telefon dosya sistemi entegrasyonu yapılıyor ve mükemmel çalışıyor. Maalesef KDE Connect'in Windows sürümünde illaki SFTP destekli bir FTP yazılımı ile dosya atmak gerekiyor ve istediğim verimi alamadım. Fakat Linux'ta gerçekten KDE Connect mükemmel. Link to Windows onun yanına bile yaklaşamaz.

Sırf bu kolay dosya kopyalama özelliği KDE Connect'in Windows sürümünde Dosya Gezgini entegrasyonuna sahip olmadığı için Link to Windows kullanmaya devam ediyorum. Fakat böyle giderse telefona dosya atmak için CachyOS'ten boot edip dosyaları oradan atacağım artık.

Sizce de Link to Windows sistemi kötü mü?