Işık

Yetkin
Makaleler
9
Yer
Valinor
Linkin Park'ın yeni albümü From Zero dün gece 00.00'da yayınlandı. Toplamda 32 dakikalık ve 10 parçalık kısa bir albüm.

Albümü baştan sona dinledim. Albüm çıkmadan önce yayınlanan 4 single ve yenilerdeki bir iki şey dışında "iyimiş bu" dediğim herhangi bir parça olmadı maalesef. Gerçi ilk 4 single içinden de Over Each Other'ı pek beğenmemiştim.

Yeniler arasında IGYEIH ve Casualty adlı parçalar bir nebze daha dikkatimi çekti, beğendim. Zira eski Linkin Park tarzına bir tık daha yakın parçalar. Belki bir de Cut the Bridge parçasını ekleyebilirim.

Fakat kalan parçalardan Stained, Good Things Go ve Overflow baya baya pop şarkısı olmuş, beğenemedim.

Genel anlamıyla güzel bir albüm ama şahsen kendi içinde aynı hissettiren bir albüm. Özellikle eski Linkin Park şarkılarıyla eşleştirebildiğimiz tarzda olanların hepsi birbirinin aynısıymış gibi hissettiriyor. Pek farklı bir şeyleri yok.

Her ne kadar alternatif rock/metalin meraklısı olmasam da Linkin Park klasiklerini severek dinlerim. Eski tarza yakın olarak nitelendirebileceğimiz parçalar pek özgün hissettirmese de kendini dinletiyor, dinlemesi zevkli.

Rahmetliye saygisizlik. Bir seyin yapilmasinda yetki sahibi olunmasi yapilmasi gerektigi anlamina gelmiyor. 10 milyar adet baska grup cikartabilirdin Shinoda (daha once etmedigi is de degil, kac yan projesi var acaba?) neden herifin mezari ustunde tepiniyorsun hem de bunu yaparken neden bir sayntolojist seciyorsun?

Hoşuma gitmedi. Keşke direkt Linkin Park'a yeni solist almak yerine başka bir grup kurularak aynı şeyler yapılabilirdi.

Emptiness Machine/Heavy is the Crown/Overflow dışında elle tutulur bir parça yok gibi. Two Faced One Step Closer V2 olmuş zaten, 5/10 veririm Emptiness Machine ve Heavy is the Crown'daki o scream hatrına.
Yalnız ek geçmemiz gereken bir konu var ki o da Visualizerların mükemmel olması.

Sevmedim. Eski Linkin Park'ın yerini tutmayacak. Tıpkı Wayne Static öldüğünde yerine Xer0 (Edsel Dope) gelmesi gibi.
Hoşuma gitmedi. Keşke direkt Linkin Park'a yeni solist almak yerine başka bir grup kurularak aynı şeyler yapılabilirdi.
Katılıyorum.

Yeni gelenin eskinin yerini tutmasını beklemek zaten manasız. Chester gibi ikonikleşmiş biri yerine dünyanın en iyi vokalisti diyebileceğimiz birisini bile getirsek aynı olmaz.

Böyle bir işe kalkışacaklarsa farklı grup kurulmalıydı. Şu anki grubu Linkin Park olarak tanımlamak içimden gelmiyor. Ama adamlar da haklı, farklı bir grup ismi ile devam etselerdi bu singlelar 1 haftada yüz milyonlarca dinlenme almazdı 😃

Dediğim gibi şu anki Linkin Park'ın sadece adı aynı, içeriği farklı. Ama şöyle bir şey var ki doğru olan da bu bence en azından. Yeni bir başlangıç yapıp gruba yeni bir üye katıyorsan eskiye bağlı kalıp aynı tarzda bir şey üretmen saçma olur. Onlar da yeni bir şeyler denedi ve olmadı. Linkin Park ismiyle devam ettikleri sürece de zor olur.

Linkin Park'ı ilk yıllarından beri dinleyen biri olarak gayet sevdim yeni vokali, gayet iyi bir seçim olmuş. Chester'ın her zaman kalbimizde ayrı bir yeri olacak tabi ki. Albümde fena değil, kötü demek haksızlık olur. Bu kadar uzun süre müzik yapan adamlar illa tarzdan bir yerde ödün verir. Fakat adamların frontmani ölmesine rağmen yine tarzlarını bozmadan devam ediyorlar.