Linux dağıtımı önerisi

yay kullanman yeterli AUR paketlerini indirmen icin. Flatpak da cok fazla yazilim barindiriyor, onu da kullanabiliyorsun. Dedigim gibi bazi ek adimlar var bunun icin ama kullanmana engel degil.
Ve ICC ayarı yapılabiliyor mu? Wayland destekliyor mu?
Plasma 6 kullanan istenilen dagitim ile ICC ayari yapabiliyor. MX Plasma 5.27 ile geliyor.

MX Linux'da Vibranlinux'ta yapabildiğimiz renk ayarını yapabiliyor muyuz? Ayrıca masaüstünü istediğim gibi modlayabilir miyim?

MX Linux'da Vibranlinux'ta yapabildiğimiz renk ayarını yapabiliyor muyuz? Ayrıca masaüstünü istediğim gibi modlayabilir miyim?
Bunu diyorsan, evet. GitHub - libvibrant/vibrantLinux: A tool to automate managing your screen's saturation depending on what programs are running Flatpakta var.

Plasma ozellestirmesi bol bol olan bir masaustu. Sistem ayarlarindan gerekli ayarlamalari yapabilirsiniz. Panel ve masaustune widget destegi de var.

Vibranlinux, Wayland ile kullanılmıyor. Bu sebeple Wayland'de renk ayarı yapabileceğim bir dağıtım arıyorum.

Plasma ozellestirmesi bol bol olan bir masaustu. Sistem ayarlarindan gerekli ayarlamalari yapabilirsiniz. Panel ve masaustune widget destegi de var.

Güzelmiş.

Vibranlinux, Wayland ile kullanılmıyor. Bu sebeple Wayland'de renk ayarı yapabileceğim bir dağıtım arıyorum.
Wayland'da ICC disinda renk ayari yapilan bir platform bilmiyorum maalesef. ICC'nin de Vibranlinux ile ayni etki verecegini de bilmiyorum. Plasma Xorg desteğine devam ediyor, Xorg kullanabilirsiniz Wayland yerine.
ICC profillerini arastirmak istiyorsaniz Arch Wiki'ye goz atin. ICC profiles - ArchWiki

O zaman optimizasyonu nasıl? Arch'ın optimizasyonu en iyi olan diye biliyorum. Ancak Debian nasıl?

Hyprland sponsorluk mu veriyor, anlamadim gitti. Veriyorsa ben de yararlanayim.

AUR belki de en kalabalik yazilim yutuphanesi Linux toplulugunda. Nasil doyurucu degil? Ne ariyorsunuz doyurucu olmasi icin?
AUR paketlerini derlemek mi istemiyorsunuz, o zaman choatic-aur kullanın.

Hyprland iyi ancak deneyimsiz kişilerin kullanamayacağı sizin deyiminizle "kullanıcı dostu" olmayan bir arayüz. Artık yeni Linux kullanmaya başlamış kişilere bunu tavsiye etmeyin. Ben bile kaç yıldır Linux kullanıyorum, Hyprland'a geçmeye cesaret edemiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…