Linux'u tam olarak bilmediğim zamanlarda arkadaşım EndeavourOS'yi önermişti. Ancak hiçbir oyuna giremiyorum. AUR'da aradığımda indireceğim şeyler çıkmadığı için terminal üzerinden sürekli onu indir şunu indir diye bir sürü kod yazıyordum. Bu sebeple epey bir sıkmıştı. Sonra Mint Xfce'ye geçtim aradığım her şeyi buluyordum. Ancak görünümü dolayısıyla bana çok sıkıcı geliyor.
yay kullanman yeterli AUR paketlerini indirmen icin. Flatpak da cok fazla yazilim barindiriyor, onu da kullanabiliyorsun. Dedigim gibi bazi ek adimlar var bunun icin ama kullanmana engel degil.
yay kullanman yeterli AUR paketlerini indirmen icin. Flatpak da cok fazla yazilim barindiriyor, onu da kullanabiliyorsun. Dedigim gibi bazi ek adimlar var bunun icin ama kullanmana engel degil.
Plasma 6 kullanan istenilen dagitim ile ICC ayari yapabiliyor. MX Plasma 5.27 ile geliyor.
Wayland'da ICC disinda renk ayari yapilan bir platform bilmiyorum maalesef. ICC'nin de Vibranlinux ile ayni etki verecegini de bilmiyorum. Plasma Xorg desteğine devam ediyor, Xorg kullanabilirsiniz Wayland yerine.
ICC profillerini arastirmak istiyorsaniz Arch Wiki'ye goz atin. ICC profiles - ArchWiki
Wayland'da ICC disinda renk ayari yapilan bir platform bilmiyorum maalesef. ICC'nin de Vibranlinux ile ayni etki verecegini de bilmiyorum. Plasma Xorg desteğine devam ediyor, Xorg kullanabilirsiniz Wayland yerine.
ICC profillerini arastirmak istiyorsaniz Arch Wiki'ye goz atin. ICC profiles - ArchWiki
AUR paketlerini derlemek mi istemiyorsunuz, o zaman choatic-aur kullanın.
Hyprland iyi ancak deneyimsiz kişilerin kullanamayacağı sizin deyiminizle "kullanıcı dostu" olmayan bir arayüz. Artık yeni Linux kullanmaya başlamış kişilere bunu tavsiye etmeyin. Ben bile kaç yıldır Linux kullanıyorum, Hyprland'a geçmeye cesaret edemiyorum.