Linux distro önerisi

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selam. Windows kullanmaktan biraz sıkıldım yenilik arıyorum daha 3, 4 aylık bir Linux geçmişim var temelini kullanmayı biliyorum yani. Önerebileceğiniz bir distro var mı? Yazılım ile ilgileniyorum arada sırada oyun oynuyorum eklemek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyim varsa eger stabilite rahatsiz etmeyecekse CachyOS denenebilir.

Deneyim varsa eger stabilite rahatsiz etmeyecekse CachyOS denenebilir.
Araştıracağım onu biri daha önermişti önceden. Ama Nvidia kullanıyorum driver konusun da çok sorun çekmiştim Arch kullanırken. Umarım aynı sorun ile karşılaşmam kurduğum zaman

Arch en iyisi. Arch kullaniyorum bu arada.
Nvidia ekran kartım olmasaydı Arch'dan çıkmazdım sanırım

İfadeler: 29
Aslinda Arch tabani Nvidia icin kolay bile denebilir dokumantasyon bollugundan oturu. Cachy, NVIDIA icin ekstra kolaylik sagliyor diye biliyorum.

@theodore bagwell secure boot istiyorsaniz o zaman cok iyi anliyorum.

Aslinda Arch tabani Nvidia icin kolay bile denebilir dokumantasyon bollugundan oturu. Cachy, NVIDIA icin ekstra kolaylik sagliyor diye biliyorum.

@theodore bagwell secure boot istiyorsaniz o zaman cok iyi anliyorum.
Secure boot'un hala ne olduğunu pek anlamıyorum şimdi hatırlamıyorum ama sanırım dualboot ile linux kurarken birisi kapatmamı veya açmamı önermişti

İfadeler: 29
Secure boot'un hala ne olduğunu pek anlamıyorum şimdi hatırlamıyorum ama sanırım dualboot ile linux kurarken birisi kapatmamı veya açmamı önermişti
Izinsiz parametre calistirilmasini engelliyor bootloaderin, gidip de abidik gubidik ayarlari degistirmesin, BIOS uzerine data yazmasin diye. Gerekli meret fakat cok cok sorun yaratmiyor.
@theodore bagwell, Windows'un gereksiz zamazingosu.
Kinda. Aslinda fazlasiyla gerekli, ozellikle de Linux'un ilk UEFI Bootkit'inin bulundugu bu gunlerde, fakat cok can sikici bir program.

Anladım hocam peki ana makineye ya da dual-boot ile linux kurulumu yapilirken acik kalmasi mi daha faydali kapali kalmasi mi?

Anladım hocam peki ana makineye ya da dual-boot ile linux kurulumu yapilirken acik kalmasi mi daha faydali kapali kalmasi mi?
Faydali olan acik olmasi, kolay olan kapali olmasi, benim yaptigim kapali kullanmak

Kurarken kapatilmasi gerekebilir fakat sonra imkanlar dahilindeyse acilmasi daha tatli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…