Tema özelliği kaldırılmadı, sadece tema seçme ekranı GTK4 ve Adwaita için portlanmadı, muhtemelen de portlanmayacak. Ancak bu manuel olarak gidip CSS dosyasını düzenleyip tema yapmanı engellemiyor ki zaten çoğu tema GTK4 teması zaten sağlıyor.Baktım ki bazı temalar hatalı çıkıyor. Biz de güzel bir doküman hazırlamak veya daha doğru bir sistem yapmak yerine tema sistemini kökten kaldırmaya karar verdik.Lütfen tema yapmayın.
![]()
Bu bahane değil,Ha bu arada Google Drive özelliği vardı ya, hani dünyadaki tek Google Drive özelliğinin tam anlamıyla düzgün çalıştığı masaüstü idik. Neyse işte bence Google Drive'a gerek yok. Arkaplan kütüphanesinin güncelleme almamasını bahane ederek onu da kaldırdık canlarım.Üzerime gelmeyin valla masaüstü simgelerini de kaldırırız! Ay onu yapmıştık aşko.
![]()
libgdata için kaç defa yardım çağrısında bulunulmuş yıllar önce. Geliştirilmemiş ve kaldırılmış. Çalışan bir şeyin sırf eski diye kaldırılma durumu yok. Araştırılırsa aslında Gnome 44'ten beri çalışmadığı ve aşırı eski bağımlılıklar kullandığı için derlenmesinin bile hata verdiği yazıyor.Bunun sebebi de zaten güvenlik için, konuşmuştuk. Kötü amaçlı yazılımların her yerde kafasına göre hareket etmesini engellemek için var. Pencerelerin nerede açılacağına kullanıcı karar vermeli, bu seçeneği masaüstü ortamı sunmuyorsa bu Gnome'un sorunudur. Bildiğim kadarıyla KDE bu seçeneği sunuyor ayarlarında. Ama zaten yakın zamanda Wayland'de buna uygun özellik geliyor. Bir uygulama kendine ait pencerelerini birbirlerine kıyasla sanal bir masaüstündeymiş gibi hareket ettirebilecek. Zaten geliştiricilerin tek şikayet ettiği konu da buydu, birden fazla pencere kullanan uygulamaların hepsinin random ortada açılmasıydı.Arkadaşlar kendinize ait yazdığınız GUI applerin konumunu değiştiremezsihiz haberiniz olsun. Xorg içerisinde vardı biliyoruz ama. Bir uygulama kendi penceresini taşıyamasın.Form Move yasak. Her şey ekranın ortasında açılacak. Ben bir pencere yapayım, başta üst sağ alt sol bilmem neyde açılsın demek veya kullanıcı pencereyi sürüklemeden program kendi penceresini oraya sürüklesin falan yasak.
![]()
Diğer konularda zaten haklısın sonuna kadar, Gnome geliştiricileri bayağı kafasına göre hareket ediyor, en son kimse kalmayacak kullanan.
Son düzenleme: