Rehber Linux için ASUS Zenbook şarj limit ve fan kontrol aracı

Makaleler
3
Merhabalar. Kullanmış olduğum ASUS Zenbook laptopun şarj limitini ve fanını ayarlamak için küçük, basit bir terminal aracı hazırladım. Şimdilik sadece maksimum ve otomatik fan modları arasında geçiş yapabiliyor, Windows'taki gibi "performance", "balanced" ve "quite" modlarını ekleyebilmem için Windows kurup uğraşmam gerekiyor, en azından şimdiki bilgimle. Bu yüzden şimdilik böyle idare edeceğiz. Yakında grafik arayüzü de ekleyeceğim.

Kullanımı oldukça basit, README dosyasında da açıkça gözüküyor. Release kısmından indirip terminalden root yetkileriyle erişerek komutları girebilirsiniz.

Kendiniz derlemek isterseniz de sisteminizde Rust kurup "cargo build" komutunu kullanabilirsiniz, "target/debug" yolunda araç hazır olacaktır.

NOT: ASUS Zenbook UM3406HA model laptopta denenmiştir. Şarj limiti muhtemelen bütün ASUS laptoplarda çalışacaktır ancak fan ayarı çalışmayabilir. Bildirirseniz sevinirim.

Linux kullanırken batarya süreniz nasıl değişti? Rehber için teşekkürler Linux ile devam edersem kısa zaman içinde kullanacağım

@5707, test etmedim ancak pek de bir fark olmaz muhtemelen. Windows'u da arkadaki "virüsleri" kapalı şekilde kullanıyordum. Microsoft pil işini iyi kotarıyor çoğu zaman.

Elinize sağlık, projenize GitHub'dan star verdim.

Aşırı ısınma problemi başta olmak üzere birkaç hatayı çözdüm, şu an misler gibi çalışıyor olması gerek. Yine de kullanan olursa bildirim yaparsa sevinirim.

Aşırı ısınma problemi başta olmak üzere birkaç hatayı çözdüm, şu an misler gibi çalışıyor olması gerek. Yine de kullanan olursa bildirim yaparsa sevinirim.
Hocam küçük bir start.sh dosyası hazırlayıp pull request gönderdim, değerlendirirseniz sevinirim.
Start.sh içeriği burada, eksiğim varsa pull request'i merge ettikten sonra start.sh dosyasını dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

@Heineken, Birleştirdim, katkıların için teşekkür ederim. Gemini'yle biraz geliştirdik, tekrar inceleyip herhangi bir hata görürsen bildirebilirsin. Terminal işlerinden çok da anlamıyorum, Pasgitciyiz biz Senin yazdığın versiyon sistemdeki Rust'ı bulamadı Ubuntu'da.

Hocam hayatımda hiç Rust kullanmadım ki ve pek vaktim yoktu script için, sadece size fikir olsun üzerine geliştirmeler yapın diye küçük bir pull request hazırladım.

Hocam hayatımda hiç Rust kullanmadım ki ve pek vaktim yoktu script için, sadece size fikir olsun üzerine geliştirmeler yapın diye küçük bir pull request hazırladım.
Rust iyidir, Rust hoştur. C, C++ falan boş işler. Erkek adam Rust yazar.

Rust iyidir, Rust hoştur. C, C++ falan boş işler. Erkek adam Rust yazar.

YKS geçsin erkekliğe ilk adım olarak Rust'a başlayacağım, bayağı çeşitli ve kullanışlı bir dile benziyor.

@Sensei hocam 4 gün önce echolara renk ekleyip pr attım değerlendirirseniz sevinirim merge etmek istemiyorsanız pr'yi close yapın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…