Linux Mint cidden bu kadar kötü mü?

Vallahi arada geçmeyi düşünüyordum deneyimlemek için Recep Baltaş hoca anlattıkça daraldım. Hantal Windows 11 ile mutluyum.
Recep abi Cinnamon mağduru ama. KDE ya da GNOME'da bu hataların çoğuyla karşılaşmazsınız.

Recep abi Cinnamon mağduru ama. KDE ya da GNOME'da bu hataların çoğuyla karşılaşmazsınız.
Şunu diyenlere o kadar gülüyorum ki...
Daha az önce Recep abi KDE'de ekran görüntüsü almaya çalışırken Spectacle defalarca çöktü. Halen çökük durumda, bir gidip bir geliyor.
Şu Cachy ve KDE'ye mükemmel diyenlerin tek yaptığı basit WM kurup tarayıcıya girmek yemin ediyorum.

Ben KDE'ye mükemmel demiyorum, GNOME kullanıyorum ama KDE, Cinnamon'dan kat kat daha kullanılabilir halde. Cachy de övmedim bu arada.

Yav işte arada bir delilik yapıp geçeyim diyorum. Mağdur olan görünce vazgeçiyorum. Yine Recep Baltaş bilgili ben sıfır bilgi bilgisayarla tanıştığımdan beri Windows kullandım. Aslında Windows'da sevdiğim oyunu açmıyordu. O yüzden CachyOs kurmayı düşündüm 1 sene uğraşımın sonrasında Windows'da oyunu çalıştırdım. Oyun çalışmasa ciddi ciddi kuracaktım.

Eğer öyle aşırı yeni bir sistemin yoksa bence Cachy deneme, Ben Zorin OS taraftarıyım her tür kullanıcı için, niye direkt Ubuntu LTS değil de Zorin bilmiyorum ama bence Arch tarafındaki dağıtımlardan daha hoş. Distrobox ile AUR falan da kullanılabiliyor.

Son düzenleme:
Laptop kullanıyorum özellikleri iyi ondan yana sıkıntım yok .

Ben openSUSE kullanırken Mint'e geçtim. Doğru düzgün kullanmadım bile ama aynı gün tekrar openSUSE kurdum. Kötü olduğunu iddia etmiyorum, söylemiyorum.

Windows gibi bir nimet varken Linux kullanılmaz, bakın gerçekten ciddiyim çok kötü.
Günümüzde Windows'un eksisi stabil olmaması ve gereksiz hizmetlerle şişirilmiş bir işletim sistemi olması.

Bana kalırsa kullandıklarım arasında gelmiş geçmiş en iyi, en kullanışlı işletim sisteminden biri Windows 7'dir.

Ben openSUSE kullanıyordum. Ortalıkta Linux'un çok fazla dağıtımı olduğundan kurmak istediğim yazılımlardan o dağıtıma uygun olanı var mı yok mu onun belirsizliklerinden nefret ediyorum. Mesela Ubuntu için olan bir yazılım openSUSE için olmayabiliyor. Şimdilik tekrar Windows 11'deyim fakat CachyOS deneyebilirim.

Son düzenleme:
Distrobox ile bu sorunu çözebilirsiniz. Ben Zorin (Ubuntu)'dayım ve Distrobox ile kurduğum Arch container'ından AUR'u sorunsuz kullanabiliyorum, ekran kartına falan da erişimi oluyor sanal makine gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…