Linux Mint: Cinnamon mu XFCE mi?

Alucardll

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, Linux Mint'e geçmeyi düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım. Xfce'nin daha hafif olduğunu biliyorum ama merak ettiğim başka noktalar da var. Kullanacağım sistem: i5-2520M, 4 GB RAM, 128 GB SSD.
  • Yeni başlayan biri için hangisi daha uygun olur?
  • Özelleştirme imkânları açısından farkları neler?
  • Görsellik ve kullanım kolaylığı bakımından ciddi fark hissediliyor mu?
  • Uzun vadede stabilite ve güncelleme desteği açısından hangisi daha sorunsuz?

Cinnamon kurabilirsiniz. Daha modern bir arayüz.

İlk defa Linux kuruyorsanız, kesinlikle ama kesinlikle Linux Mint Xfce'yi öneririm. Çünkü arayüzü Windows'a daha çok benziyor ve bu sebeple alışması daha kolay olabilir. Öğrendikten sonra istediğiniz masaüstü ortamını ya da pencere yöneticisini kullanabilirsiniz.

Ayrıca uygulama ekosistemi açısından bence Xfce yeni geçenler için daha iyi.

XFCE.

XFCE daha iyi olur bilgisayarın için. Genede istediğin zaman masaüstü ortamını değiştirebilirsin. En fazla ram yiyen masaüstü ortamı bile en fazla 500MB yiyor.

Son düzenleme:
Yeni başlayan biri için hangisi daha uygun olur?
Aslında Cinnamon bence yeni geçenler için daha iyi fakat sizin sisteminizde XFCE biraz daha iyi çalışır.
Özelleştirme imkânları açısından farkları neler?
İki masaüstü ortamıda GTK adlı bir arayüz geliştirme araç takımı ile yazıldığından ikisinde de aşağı yukarı aynı özelleştirmeleri yapabilirsiniz.
Görsellik ve kullanım kolaylığı bakımından ciddi fark hissediliyor mu?
Aslında XFCE ve Cinnamon oldukça farklı görünen masaüstü ortamları ama Linux Mint'in kendi temalandırmaları sayesinde çok bir fark hissedilmiyor bence.
Uzun vadede stabilite ve güncelleme desteği açısından hangisi daha sorunsuz?
İkiside gayet popüler ve stabil masaüstü ortamları.

İlk kez kullanıyorsanız Cinnamon daha iyi bir tercih olabilir aynı zamanda. Zamanla alıştığınızda ise Xfce'yi kullanmanızı öneririm bu sistem ile. Cinnamon ile belki biraz yavaş bir deneyim sunabilir.

Cinnamon görünüm olarak daha çok benziyor. Windows'taki gibi başlat menüsü de var. Ayrıca biraz daha modern. 4 GB Cinnamon için yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…