Linux pazar payı olarak Windows'a göre neden bu kadar az?

Ben zaten yorumumu yaptım, konu sahibi ve Linux Penguen gibi düşündüğümü nereden çıkardın şimdi, nerede "sana göre" salakça olan bir yorum yapmışım ? Bir şeyci ol diye zorladığım yok yaptığın yorumlardan anladığım kadarıyla fazla toksik ve tek taraflı yorumlar yapıyorsun, sadece bunla ilgili bir yorum yapmak istedim.

PC sahiplerinin büyük çoğunluğu format atmayı bile bilmiyor daha. Özellikle kimse bilgisayarcıya gidip de herhangi bir Linux distrosu kurdurmaz.

Kernelin arkasında büyük şirketler olsa da son kullanıcıyı ilgilendiren kısmı, masaüstü kullanımını destekleyen büyük bir şirket yok. En çok kullanılan programların desteği az. Bir insanın yapabileceği en zor şey alışkanlıklarını değiştirmek.

Linux kullanıcı bilgisayarlarında bayağı yavaş bir şekilde ilerliyordu. Ama son zamanlarda yükseliyor, haydi hayırlısı bu yılın sonlarına doğru %5 görürüz herhalde. Windows'un yeni sürümünün genel olarak sevilmemesi, ve Linux'un gelişmesi son zamanlarda Linux tarafını hareketlendirmiş gibi duruyor.

Daha gelişmesi lazım, ama şu an bile normal kullanıcılar için hiç fena bir işletim sistemi değil. Hatta garip bir şekilde Mint gibi dağtımları babaanneme Windows'tan daha rahat bir şekilde verirdim.

Stabil değil, %1'lik bir kesim harici kimse işletim sistemini adamakıllı kullanmak için binbir taklaya girmek istemiyor.

Stabil değil, %1'lik bir kesim harici kimse işletim sistemini adamakıllı kullanmak için binbir taklaya girmek istemiyor.
Stabilite olarak Windows'tan bile daha stabil. Server'lar bile stabilitesinden dolayı Linux (Debian)'ı tercih ediyor. Ek olarak kaç yıldır Linux kullanım oranı 1%'in üzerinde. 2013'te değiliz.

Dosya Ekleri

• 1725634977551.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 66
Stabilite olarak Windows'tan bile daha stabil. Server'lar bile stabilitesinden dolayı Linux (Debian)'ı tercih ediyor. Ek olarak kaç yıldır Linux kullanım oranı 1%'in üzerinde. 2013'te değiliz.
Masaüstü kullanım için hiç stabil değil, desktop environment açısından çok kötü, adamakıllı çalışan 1 tane distro yok. Eğer bir de NVIDIA ekran kartın varsa hatalardan video bile izleyemiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…