Araştırmalarım sonucunda bu durumu kısmen çözdüm. Ancak sizin de fikirleriniz dinlemek istiyorum. Bu sebeple bu konuyu açma kararı aldım.
1- bilgisayarların içinde kurulu gelmiyor.
Çoğumuzun aksine averaj kullanıcı dediğimiz kavram çoğunlukla Web'den bir şey izlemek veya bir takım oyunlar oynamak ile uğraşıyorlar. Bu sebeple Linux direkt olarak bilgisayar alındığı an kurulu olarak gelseydi daha büyük bir pazar payına hakim olabilirdi.
2- NVIDIA faktörü!
Gözlemlerim sonucunda masaüstünde ve dizüstünde en fazla kullanılan ekran kartı üreticisi NVIDIA'dır. Eğer NVIDIA Linux'a daha fazla sürücü yayınlasa ve oyun oynama teknolojilerinin bir kısmını Linux'a da getirseydi şu anda Linux daha büyük bir pazar payına sahip olabilirdi.
3- distro seçimi
Binlerce distro olmasından ötürü averaj kullanıcı hangisini seçeceğinde kararsın kalabiliyor. Bu da Linux'un pazar payına kısmen bir darbe indiriyor.
4- yeterince oyun desteğinin bulunmaması
"Linux'ta nasıl yeterince oyun yok?" diye sorabilirsiniz. Böyle bir başlık atmamın sebebi ülkemizde çoğunlukla oynanan Valorant, LoL, PUBG vb. oyunlarının Linux'ta desteğinin olmaması. Tabii bu da Linux kullanımına darbe indiren bir etken.
5- terminal korkusu
Bu korku Linux'a ilk kez geçerken yaşanılan bir durum. En nihayetinde bir adam gelip klavyeyle CMD benzeri bir yere girip kod yazıyor. Bu da averaj kullanıcının korkmasına sebep oluyor.